Žvalgyba pristato tradicinį grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą

Lietuvos žvalgybos institucijos ketvirtadienį pristatys tradicinį grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą.

Šis pristatymas vyksta kasmet ir bus jau aštuntasis.

Jame pirmą kartą atsispindės išsamesnis žvalgybos požiūris į Rusijos invazijos Ukrainoje poveikį Lietuvos saugumui – pernykščiam grėsmių vertinimui informacija buvo rinkta dar iki plataus masto Maskvos puolimo.

2022 metais viešintame dokumente Valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis įžangoje teigė, kad „Vladimiro Putino vadovaujama agresija sugriovė dešimtmečius kurtą Europos saugumo architektūrą, sutraukė ūkinius ryšius, kančioms ir nepritekliams pasmerkė ne tik ukrainiečius, bet ir Rusijos gyventojus“.

Grėsmių vertinimuose daugiausiai dėmesio paprastai skiriama Rusijos, Baltarusijos ir Kinijos keliamoms grėsmėms.

Lietuvoje veikia dvi žvalgybos institucijos – Valstybės saugumo departamentas (VSD) ir Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas (AOTD).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Tur būt visiems aišku kad didžiausią grėsmę nacionaliniam Lietuvos saugumui kelia konservų gauja su savo patronais landzbergiais, o ypač senasis ožys pagal kurio bliaunamą meliodiją šoka visa konservų gauja.

didziausios gresmes nacionaliniam saugumuj

didziausios gresmes  nacionaliniam saugumuj portretas
manau, yra lietuvos URM , ir pati VSD kurios deka siandien auksciausiuose valstybes postuose susede ,Sorosiniai narkomanai ,iskrypeliai ir uzslaptintu KGB esniku vaikai ir anukai... is to ir seka visos sios ,,,gresmes.,,,

naikinimas valstybes,kas uz tai atsakys,,,,,,,,,

naikinimas valstybes,kas uz tai atsakys,,,,,,,,, portretas
Valdzia miega,prileido fasistu ,bus kaip gruzijoje,moldovoje matysit,prieje rusai kels sturma,bus velniava per tuos valdzios aplaiduma,kiek,dar bus tu beganciu parsidaveliu rusu,baltarusu,ka mes juos laikysim,ka masto musu valdzios liurbiai,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių