Pereiti į pagrindinį turinį

Stojantieji ir vėl dažniausiai renkasi socialinius mokslus

2013-06-26 14:52
Stojantieji ir vėl dažniausiai renkasi socialinius mokslus
Stojantieji ir vėl dažniausiai renkasi socialinius mokslus / Tomo Raginos nuotr.

Įpu­sė­jus sto­ji­mo į ša­lies aukš­tą­sias mo­kyk­las lai­ko­tar­piui aiš­kė­ja, kad abi­tu­rien­tai ir šį­met ne­pai­so ra­gi­ni­mų rink­tis tech­no­lo­gi­jos moks­lus, nors šios sri­ties spe­cia­lis­tams prog­no­zuo­ja­mos ge­riau­sios at­ei­ties pers­pek­ty­vos.

Vals­ty­bės ski­ria­mas di­džiau­sias fi­nan­sa­vi­mas bei dar­bo rin­kos spe­cia­lis­tų nuo­la­ti­niai ra­gi­ni­mai vis dar ne­įti­ki­na bū­si­mų stu­den­tų rink­tis tech­no­lo­gi­nės pa­krai­pos stu­di­jų. So­cia­li­niai moks­lai po­pu­lia­ru­mo ne­pra­ran­da ir tarp šių me­tų abi­tu­rien­tų, rašo „Lietuvos žinios“.

Bend­ra­ja­me pri­ėmi­me į Lie­tu­vos aukš­tą­sias mo­kyk­las iki va­kar už­si­re­gis­tra­vo apie 22 tūkst. sto­jan­čių­jų. Iš jų per 15,9 tūkst. par­eiš­kė jau ir sa­vo stu­di­jų pa­gei­da­vi­mus. Pa­gal vi­sus par­eikš­tus sto­jan­čių­jų pa­gei­da­vi­mus kol kas po­pu­lia­res­nės uni­ver­si­te­ti­nės stu­di­jos.

Pa­ly­gin­ti su pra­ėju­siais me­tais, tiek uni­ver­si­te­tuo­se, tiek ko­le­gi­jo­se sto­jan­čių­jų pa­si­rin­ki­mas ne­si­kei­čia: po­pu­lia­riau­si yra so­cia­li­niai moks­lai. Juos pri­ori­te­tu pa­si­rin­ko 45,31 proc. sto­jan­čių­jų, dau­giau nei penk­ta­da­lis rin­ko­si bio­me­di­ci­nos moks­lų stu­di­jas. Tech­no­lo­gi­jos moks­lai jau su­do­mi­no 14,35 proc. sto­jan­čių­jų, hu­ma­ni­ta­ri­niai – 7,07 proc. Ma­žiau­siai dė­me­sio su­lau­kė me­no (6,58 proc.) ir fi­zi­nių moks­lų (4,62) stu­di­jų sri­tys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų