Pereiti į pagrindinį turinį

„Ąžuolo“ katalikiška vidurinė mokykla švenčia 20-metį

2011-11-26 15:36
„Ąžuolo“ katalikiška vidurinė mokykla švenčia 20-metį
„Ąžuolo“ katalikiška vidurinė mokykla švenčia 20-metį / Kaunietis.lt nuotr.

„Ąžuolo" katalikiška vidurinė mokykla lapkričio 25 dieną pažymėjo savo 20-metį. Į šventę susirinko labai daug svečių, kadangi mokykla garsi ne tik Kaune, bet ir visoje šalyje, ji yra UNESCO asocijuota narė. 

Šios mokyklos mokiniai nuolat laimi prozines vietas įvairiouose konkursuose ir olimpiadose, bet svarbiausia, kad čia ugdomi dori, patriotiški, sąžiningi, gražiai puoselėjantys tautos papročius ir tradicijas jauni žmonės.

Labai gražių laimėjimų pasiekęs etnografinis ansamblis „Gilė„. Šis ansamblis pelnęs garbingą apdovanojimą - „Aukso paukštę“.

Mokykla pastatyta ant knygnešio M. Račkaus žemės, todėl mokykloje nuo pat įsikūrimo dienos didelis dėmesys skiriamas tautos praeičiai, knygnešiams, kurie, rizikuodami gyvybe, saugojo gimtąjį žodį.

Mokyklos 20-mečio šventėje dalyvavo vyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, Šilainių klebonas, Šilainių seniūnas Gintautas Sinkevičius, LR Seimo narys Rimantas Jonas Dagys , Lietuvai pagražinti draugijos pirmininkas Juozas Dingelis, knygnešių ainiai, miesto mero patarėjas Zenonas Abramavičius, Švietimo ir ugdymo skyriaus atstovės V. Adaškevičienė ir I. Vitkauskienė. Pastarosios mokytojams įteikė padėkos raštus.

Mokyklos bendruomenę pasveikino ir Dievo palaimos palinkėjo vyskupas metropolitas S. Tamkevičius, o LR Seimo narys Rimantas Jonas Dagys ne tik pats pasveikino, bet ir atvežė dvi padėkas - sveikinimus: mokyklos bendruomenę sveikino LR Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ir LR Seimo Švietimo bei mokslo komiteto pirmininkas Valentinas Stundys.

Mero patarėjas Z. Abramavičius pasveikino mokyklos bendruomenę, padėkojo už puikius rezultatus mokymo ir ugdymo srityje ir įteikė mero A. Kupčinsko pasirašytus padėkos raštus.

Mokytojus ir mokyklos vadovus sveikino buvę mokiniai. Salė pražydo gėlėmis... Svečių rankose naujai išleista knygelė apie mokyklos istioriją.

Mokyklos šventėje koncertavo mokiniai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų