Pereiti į pagrindinį turinį

D. Pavalkis: neformalaus ugdymo krepšelis yra ateities klausimas

2013-09-16 15:24
BNS inf.
V.Skaraičio/BFL nuotr.

Visoje šalyje įvesti atskirą neformalaus ugdymo krepšelį kol kas nėra lėšų, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Per valdančiųjų partijų politinės tarybos posėdį pirmadienį, be kitų, aptarti neformalaus švietimo klausimai, tačiau kitąmet, pasak ministro, didesnių pokyčių šioje srityje nebus.

"Aš nelabai tikiu, kad kitiems metams į biudžetą mes sugebėsime ką nors įdėti neformaliam švietimui, Manau, kad čia klausimai skirti ateičiai, 2015 metams", - BNS pirmadienį sakė ministras.

Jo teigimu, norint visoje šalyje įvesti atskirą neformalaus ugdymo krepšelį, kuris išbandytas Anykščių, Klaipėdos, Panevėžio rajono bei Panevėžio miesto savivaldybėse, papildomai reikia 200 mln. litų.

"Kol kas neturi nei Švietimo ir mokslo ministerija, nei ponas Rimantas Šadžius (finansų ministras - BNS) tokių resursų, bet diskutuoti reikia", - sakė D.Pavalkis.

Politinėje taryboje, pasak ministro, taip pat atkreiptas dėmesys, kad neįsisavinamos visos mokinio krepšelyje neformaliam ugdymui numatytos lėšos.

"Dėl neformalaus ugdymo krepšelių ir apskritai finansavimo sutarėme padaryti pasitarimą su Savivaldybių asociacija, nes neformalus vaikų švietimas yra savarankiška savivaldybių funkcija, mokinio krepšelyje neformaliam švietimui numatyti 5 litai mokiniui per mėnesį. Bet tiek, kiek mes turime žinių, yra apie 12 mln. litų savivaldybių šitų lėšų neįsisavinta. Neaiškios priežastys, dėl ko taip yra. Sutarėme surinkti papildomą informaciją ir per mėnesį ar daugiau vėl grįžti prie šito klausimo", - aiškino D.Pavalkis.

Jo teigimu, Politinėje taryboje visos keturios valdančios partijos pakartojo, kad kitąmet dėl mokinių mažėjimo lėšos mokykloms nebus mažinamos. Tam yra pritarusi Vyriausybė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų