Pereiti į pagrindinį turinį

Narplioja mokykloje užrakintų šeštokų detektyvą

2012-04-24 22:06
Narplioja mokykloje užrakintų šeštokų detektyvą
Narplioja mokykloje užrakintų šeštokų detektyvą / Gedimino Bartuškos nuotr.

Kauno Julijanavos katalikiškos mokyklos viename kabinetų mokytoja buvo užrakinusi mokinius. Vienas jų, neturėdamas kitos išeities, pridarė į kelnes. Antradienį įvykį ėmė aiškintis mokyklos vadovybė ir miesto savivaldybės atstovai.

„Bandom aiškintis, ar taip buvo, ar nebuvo. Viską mokytoja žino. Jos teigimu, ten nieko tokio neįvyko, ji mokinių neužrakino. Bet pabandysim daugiau pasiaiškinti“, – žadėjo mokyklos direktorius Viktoras Zuzevičius.

Nukentėjusį šeštoką mokyklos vadovas apibūdino kaip niekuo neišsiskiriantį moksleivį, o įvykio sūkuryje atsidūrusią technologijų mokytoją – kaip gerą žmogų, profesionalę. Ji šioje mokykloje dirba daug metų.

Pedagogę gyrė ir Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas. „Mokytoja labai gera“, – tvirtino vedėjas.

Šio skyriaus darbuotojai patys apsilankė mokykloje. „Jie pasakojo, kad vienas šeštokas blogai jautėsi ir per pertrauką mokytojos paprašė likti kabinete. Kartu su juo liko ir draugas. Berniukai žinojo, kad bus trumpam užrakinti, kol mokytoja suvaikščios iki raštinės“, – pasakojo A.Bagdonas.

Technologijų kabinete yra įvairiausių brangių ir budrumo reikalaujančių priemonių: viryklių, lygintuvų, todėl mokytoja nenorėjo palikti atrakinto kabineto.

Skyriaus vedėjas pabrėžė, kad mokinį bėda ištiko netikėtai. Jis iki tol nekentėjo ir beviltiškai neieškojo galimybės nueiti iki tualeto. „Kaip mokinys pasakojo, jam ėmė pūsti pilvą ir jis galvojo, kad tik išleis dujas. Tačiau baigėsi tuo, kad pridėjo į kelnes“, – sakė A.Bagdonas.

Pašnekovas teigė nenorįs eskaluoti šio atvejo, kad vaikui nebūtų trauma visam gyvenimui. Tačiau, pasak jo, įvykį reikia išsiaiškinti, nes bet koks vaiko užrakinimas, izoliavimas yra nerekomenduotinas.

„Bet kas gali atsitikti. O gal vaikas turi klaustrofobiją? Geriau jį vestis kartu arba paprašyti kito pedagogo, kad pabūtų kabinete. Tą ir akcentuosime per pedagogų posėdį. Aš vaikų užrakinti nedrįsčiau“, – kalbėjo A.Bagdonas.

Pasak jo, mokytoja po įvykio labai susijaudino. „Džiaugiuosi, kad buvo imtasi visų priemonių, vaikas išvengė dar didesnės bėdos. Mokytoja, grįžusi ir pamačiusi, kas atsitiko, viską greitai sutvarkė, rado švarias kelnes. Mokinio tėvai mokytojai jokių pretenzijų neturi“, – tikino A.Bagdonas.

Susisiekti su pačia pedagoge nepavyko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų