„airBaltic“ pradeda skrydžius tarp Palangos ir Rygos

Didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė „airBaltic“ nuo šiandien pradeda tiesiogiai skraidyti tarp Palangos ir Rygos oro uostų. Oro bendrovės viceprezidento ir generalinio direktoriaus Lietuvoje Tado Vizgirdos teigimu, oro tiltas tarp Lietuvos ir Latvijos Vakarų miestų planuotas ir derintas jau nuo praėjusių metų. 

Pasak T.Vizgirdos, tikimasi, kad šie skrydžiai į Lietuvos pajūrį pritrauks daugiau turistų iš Skandinavijos šalių, Vokietijos, o taip pat paskatins Vakarų Lietuvos gyventojus dažniau kelionėms rinktis skrydžius.

„Klaipėda yra sparčiai augantis šalies didmiestis, verslo koncentracijos vieta, todėl patogūs skrydžiai yra labai aktualu. Dabar, vykstant verslo reikalais į užsienį, nebereiks automobiliu važiuoti į Vilniaus ar Rygos oro uostą ir tai keliaujantiems sutaupys daug laiko bei kaštų“, - sako „airBaltic“ atstovybės Lietuvoje vadovas. 

„airBaltic“ iš Palangos į Rygą ir atgal skraidys aštuonis kartus per savaitę. Skrydžiai bus vykdomi lėktuvu „Fokker 50“, o skrydis truks 45 minutes. Bilietas į vieną pusę kainuos nuo 125 litų, įskaitant oro uosto ir transakcijos mokesčius.

Taip pat šiandien naujoje vietoje Klaipėdos senamiestyje (Žvejų g. 10) atidaromas oro bendrovės bilietų pardavimo biuras. Šia proga balandžio 2 dieną nuo 12 val. „airBaltic“ pirmuosius šimtą bilietų parduos po 99 litus - Vakarų Lietuvos gyventojai galės rinktis skrydžius iš Palangos į Atėnus, Barseloną, Romą, Nicą, Tel Avivą ir kitus miestus (su persėdimu Rygoje). Bilietai skrendant į abi puses kainuos 199 litus, įskaitant oro uosto mokesčius. Akcijos metu bus galima įsigyti bilietus skrydžiams nuo balandžio 20 iki gegužės 31 d.

Iš Latvijos sostinės oro bendrovė siūlo naujus tiesioginius skrydžius į Norvegijos miestą Trumsę (4 skrydžiai per savaitę), Linčiopingą Švedijoje (6 reisai per savaitę), Dušanbę Tadžikijoje (2 reisai per savaitę). Taip pat vasaros tvarkaraštyje, kuris įsigaliojo nuo kovo 29 dienos, padaugėjo reisų į Baku (3 skrydžiai per savaitę), Barseloną (6 reisai per savaitę), Bergeną (3 reisai per savaitę), Bilundą (3 reisai per savaitę), Briuselį (12 reisų per savaitę), Duseldorfą (6 reisai per savaitę), Jerevaną (3 reisai per savaitę), Hamburgą (10 reisų per savaitę), Kuopio (4 reisai per savaitę), Londoną (11 reisų per savaitę), Oslą (18 reisų per savaitę, iki 3 skrydžių per dieną), Stavangerį (3 reisai per savaitę), Tel Avivą (6 kartus per savaitę). Į Romą, Stambulą, Kaliningradą, Kišiniovą ir Maskvą bus skraidoma kasdien, o tarp Rygos ir Vilniaus, Talino bei Helsinkio bus vykdoma iki 7 reisų per dieną. Į „airBaltic“ vasaros tvarkaraštį grįžo reisai į Almatą, Atėnus, Odesą, Simferopolį, Alesundą, Hanoverį, Oulu. Iš Rygos „airBaltic“ taip pat skraidys į Amsterdamą, Berlyną, Kopenhagą, Dubliną, Giotenburgą, Kijevą, Milaną, Minską, Miuncheną, Nicą, Paryžių, Sankt Peterburgą, Stokholmą, Taškentą, Tamperę, Tbilisį, Veneciją, Vieną, Ciurichą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
O iš Klaipėdos į Palangą neplanuoja skristi?

lina

lina portretas
Tai lietuvos avia linijoms ate?? teks namo visa laik per latvius skristi???? Aisku geriau nei nieko bet.......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių