Britų policija šnipinės vairuotojus

Dienraštis „The Daily Telegraph“ praneša, kad Didžiosios Britanijos policija ketina kai kurias patrulines mašinas apginkluoti specialiomis vaizdo kameromis, leisiančiomis stebėti ką veikia vairuotojai.

Teigiama, kad išoriškai ant patrulių automobilių stogų sumontuotos vaizdo kameros primena įrangą, kurią naudoja skaitmeninių žemėlapių sudarinėtojai. Tačiau skirtingai nuo topografų policininkai ant teleskopinių laikiklių pritvirtintas kameras naudos siekdami nustatyti ar eismo dalyviai, sėdintys prie gatvėmis judančių ratuočių vairo, nedaro ko nors neleistino. Tarkim, ar vairuotojai nekalba mobiliaisiais telefonais, negeria kavos, neužkandžiauja, nesidaro makiažo ir pan.

Pirmieji du tokie automobiliai-žvalgai - nedidukai „Smart“ automobiliukai, jau pradėjo patruliuoti Mančesterio gatvėmis, kurios garsėja palyginti aukštu avaringumo lygiu. Teigiam, kad per pastaruosius dvejus metus čia įvyko 406 incidentai, iš kurių 51 išprovokavo vairuotojai, plepėję mobiliaisiais telefonais. 25 avarijose žmonėsuvo ar buvo sunkiai sužeisti.

Patys vairuotojai tradiciškai tokias naujoves sutinka skeptiškai ir teigia, kad taip policija kėsinasi į jų privatumą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Kada sitas laikrastis igaus nors kiek profesianalumo ir atsikratis bulvariniu manieru? Kalba eina apie Britanija, paminetas Smartas, tai iklijavo Smarto nuotrauka su olandiskais numeriais ir olandiskos reklamos fone. Zurnalistas ir redaktorius mus laiko debilais, galvoja:"Ka cia tiem runkeliam ieskoti nuotrauku, praeis ir tas, kas po ranka, visvien tie debilai nenusimano, o jei kam ir kils klausimas, parasysime po nuotrauka, kad ji is britanijos laikrascio!"

to Hm

to Hm portretas
niekada
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių