Pereiti į pagrindinį turinį

„EuroNCAP“ verdiktas šešiems naujokams

2009-02-19 16:06
„EuroNCAP“ verdiktas šešiems naujokams
„EuroNCAP“ verdiktas šešiems naujokams / "Mazda" nuotr.

Pagal „Euro-NCAP“ („European New Car Assessment Programme“) programą visus Europos rinkoje pasirodančius naujus automobilių saugumo požiūriu vertinančios organizacijos specialistai paskelbė nuosprendžius 6 keturračiams. Malonu, kad visos ekspertų išvados iš esmės teigiamos.

Šįkart „Euro-NCAP“ laboratorijoje buvo sudaužyti šeši automobiliai: „Mazda6“, „Mitsubishi Lancer“, „Toyota Avensis“, „Тоyота iQ“, „Citroen C3 Picasso“ ir  „Subaru Impreza“.

Aukščiausius balus ir simbolines 5 žvaigždutes gavo „Mazda6“, „Mitsubishi Lancer“, „Toyota Avensis“ ir, kiek netikėtai, mažoji „Тоyота iQ“. Kiti du modeliai - „Citroen C3 Picasso“ ir „Subaru Impreza“ - po 4 žvaigždutes. Pastarųjų dviejų mašinų padėtį komplikavo kiek pakoreguota vertinimo sistema. Nuo šiol galutinį rezultatą įtakoja ir tai, ar bazinės komplektacijos modelyje yra elektroninė dinaminio stabilumo sistema ESP. Kadangi „Citroen C3 Picasso“ ir „Subaru Impreza“ pirkėjams ji siūloma už papildomą mokestį, maksimalus balų skaičius buvo apkarpytas. 

„Euro-NCAP“ ekspertai taip pat atkreipė dėmesį, kad visi šioje bandymų sesijoje dalyvavę automobiliai, išskyrus „Subaru“ hečbeką, negali pasigirti draugiškumu pėstiesiems.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų