Pereiti į pagrindinį turinį

Frankfurte - „Mazda MX-5 Superlight“

2009-08-06 14:24
Frankfurte - „Mazda MX-5 Superlight“
Frankfurte - „Mazda MX-5 Superlight“ / Mazda nuotr.

Automobilininkams skirtuose leidiniuose kone kasdien šmėsteli nauji pranešimai apie būsimus didžiausios Europoje automobilių parodos Frankfurte eksponatus. Jau dabar galima prognozuoti, kad „Mazda“ stendas šiame forume bus vienas didesnių traukos centrų.

To priežastis - neįprastas koncepcinis modelis „MX-5 Superlight“ su vadinamuoju „spidster“ tipo kėbulo (šia tema dizaineriai improvizuoja itin retai). „Mazda“ kol kas neatskleidžia svarbiausių techninės informacijos detalių, tačiau tvirtina, kad automobilis bus išskirtinai lengvas, o jo įrangos sąraše prabrėžtinai nedaug įvairių elektroninių įmantrybių. Japonai taip pat žada, kad „MX-5 Superlight“ galės pasigirti ypač geru valdymu,  nedidelėmis degalų sąnaudomis bei maž-omis teršalų emisijomis.

Įdomu, kad šis modelis yra „Mazda“ dovana... patiems sau. „Superlight“ buvo sukonstruotas kultinio kabrioleto MX-5, šiais metais švenčiančio 20-ąjį gimtadienį, garbei. „ Mazda MX-5“ debiutavo 1989-aisiais, o 2000-iais pateko į Guinesso rekordų knygą, kaip perkamiausias dvivietis automobilis be stogo. Skaičiuojama, kad visame pasaulyje iki dabar parduota 860 tūkst. šių modelių.

Kabrioleto gimtadienio proga Frankfurte  „Mazda“ taip pat pademonstruos šiai sukakčiai skirtą MX-5 modelį, kuris nuo įprasto skirsis tik keletu puošybos smulkmenų ir  užrašu „20th Anniversary“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų