Pereiti į pagrindinį turinį

GAZ perspėjo rusus apie būsimų automobilių gamybą

2010-02-16 14:32
GAZ perspėjo rusus apie būsimų automobilių gamybą
GAZ perspėjo rusus apie būsimų automobilių gamybą / autopark.by nuotr.

GAZ grupė neatsisako planų gaminti lengvuosius automobilius, įskaitant naujo modelio kūrimą.

„Dabar mes svarstome visas galimybes, įskaitant galimybę sukurti naują modelį ir projektą vykdyti  labiau apgalvotai“, - pareiškė GAZ grupės prezidentas Bo Anderssonas, rašo newsru.com.

Naujienų agentūra ITAR-TASS praėjusią savaitę priminė, kad GAZ šiuo metu gamina lengvuosius automobilius „Volga Siber“ Žemutiniame Naugarde įsikūrusioje Gorkio automobilių gamykloje. Gamybos programoje 2010 m. GAZ numačiusi pagaminti 2,5 tūkst. šių automobilių.

Tačiau, kaip pažymėjo B. Anderssonas, bendrovė svarsto galimybę panaudoti Gorkio automobilių gamyklą, kurioje dabar gaminamas „Volga Siber“, nes „šio gamybos komplekso pajėgumai nepakankamai išnaudoti“. 

Šiuo klausimu GAZ jau veda derybas su keliomis bendrovėmis. Kaip vienas iš variantų pateikiama galimybė vykdyti taip vadinamą „sutartyje numatų automobilių gamybą“ pagal bet kurios konkrečios įmonės užsakymą.

Neaišku, ar GAZ gamins savo naująjį automobilį ankstesnio konceptinio modelio bazėje ar eis tradiciniu jau pripažinto užsienietiško modelio gamybos keliu.

Tačiau būtina pastebėti, kad internete aktyviai platinamos konceptinio modelio nuotraukos, tariamai  priklausančios GAZ dizaineriams ir atsiradusios 2008 m. pradžioje ir per pastaruosius dvejus metus toliau auginančius gretas optimistų, tikinčių Rusijos automobilių pramonės ateitimi.

Konceptinis modelis pavadinimu „GAZ 5000 GL“ buvo kuriamas kaip „universalus“ keturiais ratais varomas sedanas. Po naujoko variklio dangčiu turėtų puikuotis 3,2 litro, 296 AG variklis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų