Pereiti į pagrindinį turinį

Greičio matuoklių diegimas šalies keliuose vėluoja

2009-07-30 17:24
Greičio matuoklių diegimas šalies keliuose  vėluoja
Greičio matuoklių diegimas šalies keliuose vėluoja / Tomo Raginos nuotr.

Greičio matuoklių sistemos diegimas iki rudens užtruks ne tik Vilniaus, bet ir visos šalies valstybiniuose keliuose.

Sostinės savivaldybė praėjusią savaitę paskelbė nutraukusi sutartį su matuoklių Vilniuje tinkamai neprižiūrėjusia bendrove „Urbico“ ir skelbianti naują konkursą.

Tuo metu ketvirtadienį posėdžiavusi Valstybinė eismo saugumo komisija pritarė Lietuvos automobilių kelių direkcijos siūlymui nenutraukti sutarties su šalies keliuose matuoklius sumontuoti vėluojančia bendrove „Fima“, nesiimti sankcijų prieš ją ir leisti jai baigti darbus ne rugpjūtį, taip buvo numatyta sutartyje, o lapkričio pabaigoje.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pasiūlė sudaryti papildomą susitarimą ir jame numatyti, kad „Fimai“ neįrengus matuoklių iki lapkričio 30-osios iš jos bus reikalaujama delspinigių.

E.Masiulis ir kiti posėdžiavusieji pritarė, kad greičiau ir efektyviau būtų pailginti terminą esamo rangovo darbams baigti, o ne nutraukti sutartį ir ieškoti naujos matuoklius įrengti galinčios įmonės.

Direkcijos vadovo pavaduotojas Algimantas Janušauskas komisijos posėdyje tvirtino, kad paruošta duomenų perdavimo sistema ir vietos matuokliams įrengti, tereikia juos atgabenti iš Vokietijos.

„Fima“ esą laiku negavo paskolos ir nesumokėjo Vokietijos įmonei, taip pat kai kurių sutartyje numatytų punktų laiku nespėjo įvykdyti ir Automobilių kelių direkcijai bei Policijos departamentas. Dėl to nuspręsta atsakomybės už vėlavimą vien rangovui nesuversti.

Anot A.Janušausko, valstybiniuose keliuose turi atsirasti 150 greičio matavimo prietaisų. Sutartis su rangovu dėl jų įrengimo pasirašyta pernai rugpjūtį ir pagal ją 11 mobilių bei 139 stacionarūs matuokliai turėjo būti sumontuoti per metus.

Šiuo metu veikia visi mobilieji matuokliai, tačiau veikiančių stacionariųjų skaičius kol kas gerokai mažesnis nei planuota - 21. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų