Pereiti į pagrindinį turinį

Kartodrome - vaikų namų auklėtinių turnyras

2009-05-14 15:07
Kartodrome - vaikų namų auklėtinių turnyras
Kartodrome - vaikų namų auklėtinių turnyras / Diena Media nuotr.

Gegužės 30 dieną „Fun2Go Plytinės“ kartodrome Vilniuje atstovai iš 34-rių šalies vaikų globos namų  varžysis  signataro Egidijaus Bičkausko rengiamame kartingo turnyre. 

„Toks turnyras, kuriame dalyvaus 12-18 metų vaikų globos namų auklėtiniai, rengiamas pirmą kartą, tačiau tikimės, kad jis taps tradiciniu, - teigia Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Darius Jonušis. - Iniciatyvą surengti šį turnyrą pareiškė neabejingas automobilių sportui, nuolatinis mūsų renginių svečias ir dalyvis, signataras Egidijus Bičkauskas. Džiaugiamės, kad šio turnyro, vyksiančio Tarptautinės vaikų gynimo dienos, pažymimos birželio 1-ąją, išvakarėse idėją palaiko ir remia ne tik Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga ir jos vadovė Rimantė Šalaševičiūtė, bet ir kiti renginio rėmėjai. Tikimės, kad renginys taps puikia švente vaikų globos namų auklėtiniams, kuriems tokių pramogų dar labai stinga“. 

Varžybas rengiančios VŠĮ „Plytinės kartodromas“ instruktoriai visus atvykusius į turnyrą pirmiausia supažindins su lenktynių principais, gokartais, jų valdymo ypatybėmis ir saugumo reikalavimais. Tik po to turnyro dalyvių laukia treniruotės, kvalifikacinės varžybos, o greičiausiųjų - ir finalai. 

Visi kartingo turnyro dalyviai varžysis trijose grupėse - iki 15 metų amžiaus, per 15 metų, o merginos sudarys atskirą grupę, kurioje amžius cenzas nebus ribojamas. Nugalėtojų ir prizininkų laukia dovanos ir kiti prizai, kuriuos įsteigė turnyro iniciatorius E. Bičkauskas. Be to, dovanų gaus ne tik turnyro laimėtojai ir prizininkai. Ketinama išrinkti ir azartiškiausią lenktynininką, ir  karščiausią palaikymo komandą, kuri vaikų gynimo dienos išvakarėse galės smaguriauti tortu bei kitais gardumynais. Turnyro dieną šventės dalyvius ledais vaišins renginio rėmėja „Baltoji varnelė“, o vaisvandeniais ir mineraliniu vandeniu - „Švyturys“ bei „Battery“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų