Pereiti į pagrindinį turinį

Metų automobilių kompanijos titulas - „Hyundai-Kia"

2008-11-19 15:34
Metų automobilių kompanijos titulas - „Hyundai-Kia"
Metų automobilių kompanijos titulas - „Hyundai-Kia" / "Hyundai" nuotr.

Seniausias Jungtinės Karalystės žurnalas apie automobilius „Autocar" Metų automobilių kompanija titulavo „Hyundai-Kia". Ši kompanija patenka į didžiausių pasaulio automobilių gamintojų penketuką kartu su „Toyota", „GM", „Ford" ir „Audi-VW". 

Kasmetiniai „Autocar" apdovanojimai, vykę Vestminsteryje, Londone (Anglija), yra laikomi prestižiškiausia Europos apdovanojimų ceremonija. Jos metu taip pat yra paskelbiamas Europos metų automobilis. „Autocar" redaktorius Chas Halletas „Metų automobilių kompanijos" apdovanojimą įteikė „Hyundai-Kia" Europos tyrimų ir plėtros centro Vokietijoje prezidentui Nam-Yong Kimui. 

„Hyundai-Kia" jau prieš keletą metų įvardijo savo siekį tapti penktais pagal dydį automobilių gamintojais po „Toyota", „GM", „Ford" ir „Audi-VW". Tuo metu šis pareiškimas atrodė ambicingas. Tačiau Korėjos įmonių grupė parengė planą suburti europietišką dizainerių ir inžinierių komandą, kuri pateiktų įvairių modelių pasirinkimą Europai. Jie taip pat pastatė atskiras „Hyundai" ir „Kia" gamyklas Rytinėje Europoje, kur yra mažesni kaštai. Joms variklius ir pavarų dėžes tiekia bendra gamykla", - komentavo Chas Halletas. 

Pasak Ch. Halleto, išvaizda, kokybė ir suteikiama gerokai ilgesnė garantija - tai kriterijai, leidę „Hyundai-Kia" mesti iššūkį VW Golf ir Ford Focus automobiliams. Be to, „Hyundai-Kia" ėmė garsėti kaip Rytų prekės ženklas, siūlantis išskirtines dizaino koncepcijas. Tai primena „Citroën" istoriją Europoje. 

Praėjus dešimčiai metų po 2 kompanijų susijungimo, „Hyundai-Kia" dominuoja Korėjos vietinėje automobilių rinkoje (apima 80 proc. rinkos). Šiemet, remiantis JAV „Automotive News" duomenimis, „Hyundai-Kia" tapo penktais didžiausiais automobilių gamintojais pasaulyje. 

Per mažiau nei 50 metų „Hyundai-Kia" tapo vienu iš didžiausių automobilių gamintojų pasaulyje. Ji turi gamyklas Šiaurės Amerikoje, Kinijoje, Europoje, Rusijoje, Artimuosiuose Rytuose, Pietrytinėje Azijoje ir kitose pasaulio vietose. Abi kompanijos automobilių gamybą pradėjo 1960 metais, jų eksportą - 1980 metais. 

Dabar „Kia" gamina cee‘d šeimos automobilius bei Sportage SUV (padidinto pravažumo) modelius modernioje jai priklausančioje gamykloje Žilinoje (Slovakijos Respublika). Gamyklos Džordžijoje (JAV) statybos artėja prie pabaigos. 

Pasak Nam-Yong Kimo, garsaus leidinio „Autocar" apdovanojimas yra didelė garbė ir pastangų, įdėtų į „Hyundai-Kia" automobilių industrijos plėtrą pasaulyje, įvertinimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų