Pereiti į pagrindinį turinį

Naujoji „Octavia RS“ atkeliavo į Lietuvą

2009-08-21 13:47
Naujoji „Octavia RS“  atkeliavo į Lietuvą
Naujoji „Octavia RS“ atkeliavo į Lietuvą / Škoda nuotr.

Įgaliotieji „Škoda“ atstovai Lietuvoje pradėjo pardavinėti atnaujintą „Octavia RS“ modelį. Kaip senesnį modelį, atnaujintą RS galima įsigyti tiek su hečbeko, tiek su universalo kėbulu. 

„Octavia RS“ - vienas galingiausių ir greičiausių serijinės gamybos „Škoda“ modelių. Kiekvienas šio automobilio dizaino elementas tiesiog alsuoja aiškiai išreikštu sportiškumu.  

Veržlų „Octavia RS“ charakterį išduoda 17“ lengvo lydinio ratlankiai „Zenith“, aerodinaminis spoileris ant bagažinės durelių ir dvigubas išmetimo vamzdis. Priekiniame buferyje integruotos dvi techninės naujovės: rūko žibintai, atliekantys ir statinę posūkių apšvietimo funkciją, bei LED dienos šviesos. Dėmesį taip pat patraukia tamsinti salono stiklai, naujos radiatoriaus groteles su RS emblema bei priekiniai žibintai su lęšiais ir skaidriais stiklais. 

Sportinės odinės sėdynės su RS emblemomis ir aiškiai išreikštomis šoninėmis kūno atramomis, oda aptrauktas trijų stipinų vairas su RS logotipu (esant automatinei DSG pavarų dėžei - su pavarų perjungimo svirtelėmis), prabangūs plieniniai pedalų antdėklai, automagnetola „Swing“ su CD ir MP3 atkūrimo funkcijomis bei 8 garsiakalbiais, elegantiškai įkomponuota į vieną bloką su dviejų zonų oro kondicionieriaus „Climatic“ valdymu - visa tai suformuoja nepakartojamą sportinį interjero stilių. 

Į atnaujintą „Octavia RS“ montuojamas vienas iš dviejų variklių - 2.0 TSI/147 kW benzininis, kurio vidutinės degalų sąnaudos yra 7,5 l/100 km ir CO2 emisija -  175 g /km, bei 2.0 TDI CR/125 kW turbodyzelinis motoras (atitinkamai 5,7l/100 km ir 150 g/km), abu atitinka EU5 aplinkosaugos standarto reikalavimus. Abu galios agregatai komplektuojami tiek su 6 pavarų mechanine, tiek su 6 laipsnių automatizuota DSG transmisija. 

Sportiškam važiavimui suderinta važiuoklė šiek tiek pažeminta lyginant su standartine „Octavia“, dėl to RS prošvaisa yra 127 mm. Sumažintas ir automobilio svoris - 20 kg benzininėje versijoje ir 15 kg dyzelinėje. Dėl šių pakeitimų padidėjo maksimalus automobilio greitis bei įsibėgėjimo parametrai. 

Atnaujintas „Octavia RS“ hečbekas su benzininiu 2.0 TSI varikliu ir mechanine pavarų dėže „Škoda“ salonuose kainuoja 77 420 Lt, o brangiausia versija su universalo kėbulu, turbodyzeliniu varikliu ir DSG transmisija - 90 900 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų