Pereiti į pagrindinį turinį

Naujos e. bilieto kortelės kaina – keturiskart didesnė

2013-01-03 13:21
Naujos e. bilieto kortelės kaina – keturiskart didesnė
Naujos e. bilieto kortelės kaina – keturiskart didesnė / Tomo Raginos nuotr.

Sausio 1 dieną baigė galioti pirmosios Kauno viešojo transporto elektroninės kortelės. Šių, seno modelio, kortelių neįmanoma pratęsti, todėl keleiviai privalo įsigyti naujas.

Norėtų nemokamos kortelės

„Nesuprantu, kodėl vėl turiu pirkti naują kortelę, kodėl negalima senų kortelių pakeisti naujomis nemokamai?“, – klausė pasipiktinęs kaunietis Algirdas Puškovas.

Jis įsitikinęs, kad jeigu jau įsigijo kortelę, už kurią mokėjo pinigus, pasibaigus jos galiojimui naują turėtų gauti nemokamai.

„Esu pensininkas, 8 litai man yra dideli pinigai. Už šią sumą galėčiau visą savaitę važinėti viešuoju transportu“, – tvirtino A. Puškovas.

Spaudos kioskų darbuotojos sakė taip pat sulaukusios kauniečių skundų, jog teko mokėti už naujas korteles.

Kaina išaugo keturis kartus

Pirmosios e. bilieto kortelės pasirodė 2007 metais, jos galiojo iki 2010 metų, vėliau jas nuspręsta pratęsti iki 2013 metų sausio 1 dienos.

„Pirmojo leidimo kortelės buvo vėlai pradėtos platinti, todėl jos buvo parduotos, kai jau artėjo jų galiojimo termino pabaiga, tad nuspręsta pratęsti jų galiojimą“, – priminė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Nuo 2009 metų rugpjūčio mėnesio pirmojo leidimo kortelių spaudos kioskuose nebeliko, buvo pradėtos platinti antro leidimo kortelės, kurios tebegalioja iki 2014 metų sausio 1 dienos. Trečio leidimo kortelės galioja iki 2015 metų, o pačios naujausios e. bilieto kortelės galios iki 2016 metų vasario 15 dienos.

Šiuo metu prekiaujama tik paskutinio leidimo kortelėmis. Jų parduota jau apie 3 tūkst. vienetų.

Pirmosios kortelės kainavo 2 litus, vėliau jų kaina augo: tekdavo mokėti 4, 6, o dabar jau 8 litus.

„Pirmoji kaina buvo lengvatinė, nes norėjome paskatinti kauniečius naudotis elektronine bilieto kortele, o dabartinė kaina atitinka savikainą“, – sakė P. Keras.

Susidėvi ir gali nebeveikti

„Sulaukėme ne vieno skambučio, kad norime pasipelnyti iš gyventojų, bet tokią kortelės kainą nustatėme ne mes, o miesto valdžia“, – teisinosi bendrovės „Autrolis“ Bilingo centro vadovas Virginijus Pavilionis.

Pasak V. Palionio, kiekviena plastikinė kortelė gali tarnauti ribotą laiką, vėliau ją būtina pakeisti.

„Su banko kortelėmis juk taip pat elgiamės – praėjus keleriems metams jos yra keičiamos naujomis“, – teigė pašnekovas.

Jis pabrėžė, kad kortelės gamintojas suteikia gaminiui garantiją, jog ji patikimai veiks tik tam tikrą laiką.

„E. bilieto korteles naudojame kiekvieną dieną, jos yra lankstomos, trinasi, gali netgi išsimagnetinti ir nebeveikti“, – argumentavo V. Pavilionis.

E. bilieto korteles galima įgyti 140 spaudos kioskų, esančių Kauno mieste, bei kai kuriuose prekybos centruose, su kuriais bendrovė „Autrolis“ yra pasirašęs sutartis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų