Pereiti į pagrindinį turinį

„Omnitel 1000 km lenktynes“ nušvies 104 žurnalistai iš 7 valstybių

2010-07-14 18:51
„Omnitel 1000 km lenktynes“ nušvies 104 žurnalistai iš 7 valstybių
„Omnitel 1000 km lenktynes“ nušvies 104 žurnalistai iš 7 valstybių / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Palangos ir Kretingos link vedančių kelių sankirtoje iškilusiame „Omnitel 1000 km lenktynių“ miestelyje trečiadienį atidarytas 100 m2 plotą užimantis spaudos centras.

Jame akredituotų žurnalistų reikmėms, TV transliacijoms ir kitokiems ryšiams užtikrinti paklota per 2 kilometrus bendro ilgio kabelių, kuriais įvairiomis kryptimis sklis signalai apie antrąjį savo istorijos dešimtmetį pradėjusias „Omnitel 1000 km lenktynes“.

Vis didesnį susidomėjimą šiuo renginiu iškalbingai liudija ir tas faktas, kad šiemet spaudos centre jau akredituoti 104 žurnalistai iš 7 šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Belgijos.

„Šiemet net nesitikėjome tokio kolegų dėmesio lenktynėms, tačiau jų aktyvumas pranoko mūsų lūkesčius, - sako „Omnitel 1000 km lenktynių“ spaudos centro vadovas Juozas Mažeikis. – Manėme, kad dar išsilaikys 2008 m. rekordas, kai šiose lenktynėse buvo akredituoti 102 spaudos, informacinių agentūrų, radijo ir televizijos žurnalistai, nušviečiantys lenktynes. Tačiau poros metų pasiekimas jau pranoktas ir tai ne tik šių lenktynių rekordas, bet ir apskritai didžiausiais žiniasklaidos dėmesys automobilių sportui, nes nė vienos šalyje vykusios kitos automobilių sporto varžybos nesusilaukė tokio didelio žurnalistų dėmesio.”

Pasak J. Mažeikio, į šias lenktynes bus akredituota žurnalistų dar daugiau, nes jų gretos neišvengiamai pasipildo šeštadieniais, pagrindinių lenktynių dieną. Tai daryti itin pamėgo kolegos iš kaimyninio Kaliningrado, tačiau atsakyta ir šįkart nebus niekam.

Daugiausia akreditacijų išduota fotografams, televizijų bei interneto portalų vaizdo operatoriams – net 62. Prie šio skaičiaus reikėtų dar pridėti 15 TV operatorių, kurie užtikrins, kad per LNK TV rodoma lenktynių transliacija būtų aukščiausios kokybės. Todėl galima tikėtis, jog spalvingi ir aštrūs lenktynių bei jų užkulisių momentai dar ilgai po renginio mirgės žurnaluose ir televizijos ekranuose.

Latvijos televizijos autosporto programai reportažą apie Palangoje vyksiantį renginį filmuos du operatoriai, o lenkas Andžejus Jabubasčekas jau ne pirmi metai rengia reportažus apie „Omnitel 1000 km lenktynes“ populiariam šalyje „Auto Swiat“ žurnalui.

Pasakojimą kaip seksis Palangoje ambicijų nestokojantiems Belgijos sportininkams kaip ir pernai rengs šios šalies atstovas Thomas Nulensas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų