Pereiti į pagrindinį turinį

Paskelbtas „Chrysler“ bankrotas

2009-05-03 15:58
Paskelbtas „Chrysler“ bankrotas
Paskelbtas „Chrysler“ bankrotas / AFP nuotr.

JAV prezidentas Barakas Obama paskelbė, kad koncernas „Chrysler“ ir Italijos automobilių gamintojas „Fiat“ pasirašė susitarimą dėl aljanso kūrimo. Nepaisant to, „Chrysler“ yra priverstas pasinaudoti Amerikos bankroto įstatyme esančiais saugikliais, suteikiančiais apsaugą nuo kreditorių.

Formaliai tai reiškia, kad koncernas bankrutavo, todėl privalės parduoti dalį savo aktyvų, o pelningai dirbančių padalinių gaunamais pinigais grąžinti skolas. Prezidento B.Obamos teigimu, bankroto procedūra neišvengiama, nes „Chrysler“ kreditoriai nesutiko nurašyti dalies skolų.

Aljanso su „Fiat“ sutartyje numatyta, kad italai gaus 20 proc. „Chrysler“ akcijų. Šį paketą bus galima padidinti, kai amerikiečių kompanija apmokės didžiausias skolas. Be to, 55 proc. „Chrysler“ akcijų gaus JAV automobilių gamintojų profesinė sąjunga (UAW), kuri taip pat dalyvavo derybose dėl žlungančio koncerno ateities.

Šis scenarijus reiškia, kad „Chrysler“ gali tikėtis dar vienos porcijos finansinės paramos iš valstybės. Kalba eina maždaug apie 6-8 mlrd. JAv dolerių. Be to, tam tikrą paramą žada ir Kanados vyriausybė, nes dalis „Chrysler“ įmonių yra šios šalies teritorijoje.

Iš „Fiat“ amerikiečiai gaus teisė naudoti itališkas automobilių platformas, variklius ir transmisijas,

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų