Pereiti į pagrindinį turinį

„Saab“ nepriklausomybės kaina - milijardas dolerių

2009-03-07 18:40
„Saab“ nepriklausomybės kaina - milijardas dolerių
„Saab“ nepriklausomybės kaina - milijardas dolerių / Saab nuotr.

„General Motors“ pristatytoje ataskaitoje teigiama, kad atsisveikinimas su švedų kompanija „Saab“ koncernui atsieis apie milijardą dolerių.

Naujienų agentūra „Bloomberg“ primena, kad šios skyrybos buvo numatytos „General Motors“ strategų parengtame ir JAV valdžios struktūroms įteiktame krizės įveikimo plane. GM jau kuris laikas ieško pirkėjų „Saab“, nes ši per pastaruosius penkerius metus didžiausio pasaulyje automobilių gamintojo nuostolius padidino daugiau nei 1,7 mlrd. dolerių. Atsikračius nuostolingo padalinio GM pagerintų savo pozicijas, o drauge patrauklesniu potencialiems pirkėjams paverstų ir patį „Saab“.

Teigiama, kad šiuo metu „Saab“, kurią nuo kreditorių gina Švedijos įstatymai, domisi bent penki investuotojai, tarp kurių yra ir Kinijos kompanijų. Beje, GM restruktūrizacijos plane žadama visišką laisvę „Saab“ suteikti iki 2010-ųjų sausio 1-osios.

„General Motors“ pirmuosius metus po skyrybų su švedais žada padėti „Saab“ spręsti įvairias su gamyba susijusias problemas. Finansinę paramą (jei užtruktų naujų šeimininkų paieškos) šiai kompanijai žada iš Švedijos vyriausybė. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų