Pereiti į pagrindinį turinį

"Snoro" akcininkas teikia lėšas "Saab" įsigijimui finansuoti

2010-02-18 15:02
"Snoro" akcininkas teikia lėšas "Saab" įsigijimui finansuoti
"Snoro" akcininkas teikia lėšas "Saab" įsigijimui finansuoti / Scanpix Sweden nuotr.

Pagrindinis Lietuvos "Snoro" banko akcininkas Vladimiras Antonovas skyrė pirmuosius 25 mln. JAV dolerių, kurie buvo sumokėti JAV automobilių milžinė "General Motors" už Nyderlandų sportinių automobilių gamintojos "Spyker Cars" perkamas Švedijos "Saab Automobile" akcijas.

"Pirmąją įmoką skyrė mūsų bankai. Galiu patvirtinti, kad 25 mln. JAV dolerių bus skirti įsigijimui finansuoti", - agentūrai "Bloomberg" pareiškė V.Antonovas.

Pasak jo, lėšas skyrė "Konvers Group" bankų konsorciumas, tarp kurių yra ir Lietuvos "Snoras". Konsorciumas skolina lėšas įmonei "Tenaci Capital".

"General Motors" susitarime dėl "Saab" pardavimo "Spyker" V.Antonovas raginamas parduoti turimas "Spyker" akcijas ir, užbaigus sandorį atsistatydinti iš Nyderlandų įmonės valdybos pirmininko pareigų. Pasak informuotų šaltinių, tokį reikalavimą "General Motors" iškėlė dėl gruodį kilusio susirūpinimo dėl V.Antonovo praeities.

"Spyker" praėjusį mėnesį sutiko įsigyti "Saab" už 74 mln. JAV dolerių grynaisiais ir 326 mln. JAV dolerių privilegijuotosiomis akcijomis. Pasak vieno investuotojo, visos pagrindinės suinteresuotosios šalys, įskaitant "General Motors" ir Švedijos vyriausybę, žino, kad pirmąją "Spyker" įmoką finansuoja V.Antonovas.

"Spyker" patvirtino, kad pirmoji atsiskaitymo už "Saab" įmoka finansuojama paskola, kurią suteikė "Tenaci". Pastarąją įmonę kontroliuoja Victoras Mulleris, "Spyker" generalinis direktorius.

V.Mulleris atsisakė kalbėti apie "Tenaci" finansavimo šaltinius. "General Motors" atstovas spaudai Tomas Wilkinsonas taip pat atsisakė komentuoti.

V. Antonovas, kuriam priklauso 29,9 proc. "Spyker", tvirtina būsiąs "laimingas" sugrįžti į automobilių gamintojos ir naujosios įmonės, kuri tikriausiai bus pavadinta "Saab Spyker Automobiles", akcininkų gretas.

"Vis dar nežinau ["General Motors" susirūpinimo] priežasčių", - pareiškė jis ir pridūrė, jog pasamdė detektyvų įmonę, kad ši pateiktų įrodymų, jog jis neturi jokios kriminalinės patirties. "Neturiu jokio ryšio su jokiais nusikaltėliais, jokiu būdu",- pareiškė jis.

Pasak informuotų šaltinių, 34 metų V. Antonovas negalės turėti "Spyker" akcijų iki 2016 metų, kai turi būti išpirktos "General Motors" privilegijuotosios akcijos.

Praėjusią savaitę "The New York Times" paskelbtame straipsnyje V. Antonovas pareiškė, kad jis buvo išstumtas iš sandorio dėl savo tautybės.

"Baiminamasi pačios Rusijos, Rusijos verslo įtakos tarptautinėje rinkoje augimo", - pareiškė jis. "Siekdamos savo ekonominių interesų, Jungtinės Valstijos nori neleisti Rusijai dalyvauti įmonių, kurių veikla susijusi su pažangiomis technologijomis, kapitale."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų