Pereiti į pagrindinį turinį

Sportiškajam „Alfa MiTo" - 5 saugumo žvaigždutės

Sportiškajam „Alfa MiTo" - 5 saugumo žvaigždutės
Sportiškajam „Alfa MiTo" - 5 saugumo žvaigždutės / "Alfa Romeo" nuotr.

„Alfa Romeo" gamintojai įrodė, jog sportiškumą ir galią galima puikiai suderinti su nepriekaištingu saugumu - naujajam „MiTo" nepriklausomos automobilių testavimo asociacijos „Euro NCAP" ekspertai skyrė maksimalų penkių žvaigždučių įvertinimą. 

Sportiškas kompaktinis automobilis surinko 36 taškus iš 37 galimų, įvertinus suaugusių keleivių saugumą. „Alfa MiTo" taip pat gavo aukščiausią įvertinimą (3,35 taškus iš 4 galimų) „Euro NCAP" kaklo traumų apsaugos testuose ir tapo saugiausiu automobiliu savo segmente. 

„Alfa MiTo" konstruktoriai jame įdiegė aibę sudėtingų elektroninės saugumo kontrolės priemonių - automobilio kontrolę bet kokiomis oro sąlygomis užtikrinančią sistemą VDC, efektyvaus stabdymo funkciją „Hill Holder BAS", pagalbinį stabdį ekstremalioms važiavimo situacijoms, MSR sistemą, neleidžiančią ratams užsiblokuoti prasto sukibimo sąlygomis, įjungus žemesnę pavarą, vairo kontrolę gerinančias DST bei Q2 sistemas. 

Automobilio kontrolę lengvina ir stabilumą kelyje didina „tradicinė" ABS su integruota EBD sistema, o nuo slydimo apsaugo speciali ASR funkcija.

Kuriant „Alfa MiTo", ypatingas dėmesys buvo skiriamas sėdynėms, jų konstrukcinės ypatybės leidžia apsaugoti vairuotoją ir keleivius nuo smūgio iš priekio, galo ir šono, o galvos ir kaklo sritį saugo atlošuose įmontuotas specialus įrenginys. 

Vairuotojo bei keleivių saugumą užtikrina ir 7 saugos oro pagalvės, esančios automobilio priekyje, gale ir šonuose, taip pat tritaškiai saugos diržai su įtempikliais bei svorio ribotuvais. Susidūrimo ar apsivertimo atveju keleivių saugumą padidins ir automobilyje įmontuotas skersinis. 

Aukščiausio lygio saugumas neužgožia sportiško „Alfa MiTo" charakterio - automobilyje montuojami 1.4 l, 1.6 l, ir 1.3 l benzininiai ir dyzeliniai varikliai, išvystantys iki 155 AG. Prie visų variklių derinama specialios konstrukcijos 6 laipsnių mechaninė pavarų dėžė. 

Kompaktiškasis „MiTo" pasižymi rafinuota, elegantiška ir kiek agresyvoka išvaizda, tęsiančia geriausias „Alfa Romeo" stiliaus tradicijas. Savo išorės dizainu automobilis artimas prabangiam ribotos serijos „Alfa Competione 8C" modeliui. Automobilis jau tapo - Europos  konkurso „Metų automobilis 2009" finalininku, taip pat dalyvauja „Lietuvos metų automobilio 2009" rinkimuose. 

Naujasis „Alfa MiTo" Lietuvos rinkoje pasirodė rudenį. Jo kaina „Alfa Romeo" atstovės Lietuvoje „Autobrava" salone - nuo 55,9 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų