Pereiti į pagrindinį turinį

„Tesla“ ruošia konkurentą „Porsche 911 Turbo“

2009-06-03 21:48
„Tesla“ ruošia konkurentą „Porsche 911 Turbo“
„Tesla“ ruošia konkurentą „Porsche 911 Turbo“ / Tesla nuotr.

Elektromobiliais garsėjanti JAV kompanija „Tesla“ žada rinkai pasiūlyti keturvietę sportinę mašiną, kuris pakeis dabartinį „Roadster“ modelį ir dėl pirkėjų simpatijų rungsis su „Porsche 911 Turbo“. Šiuos ambicingus planus britų žurnalui „Autocar“ atskleidė „Tesla“ vadovas Elonas Muskas.

„Tesla Roadster“ pamainą dar nepradėta konstruoti, tačiau  E.Muskas patikino, kad naujasis modelis bus gaminamas naudojant sedano „Model S“ platformą, turės keturias sėdimąsias vietas ir galės būti varoma tiek galiniais ratais, tiek visais keturiais ratais. Žadama, kad šis ratuotis turės 20 proc. daugiau erdvės keleiviams, įsikursiantiems ant galinių sėdynių, nei sportiškajame „Porsche 911“.

 Be to, „Tesla“ vadovas užsiminė apie netolimoje ateityje pasirodysiančius du naujus elektromobilius, kurie buvo konstruojami drauge su „Daimler“ (neseniai šis koncernas perėmė 10 proc. „Tesla“ akcijų) inžinieriais. Pirmasis naujokas bus elektrinis „Smart“, prekybos tinkle pasirodysiantis jau šiais metais. Apie antrąjį elektromobilį žinoma tik tiek, kad jis bus „nebrangus“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų