Pereiti į pagrindinį turinį

Transporto savaitė: ryškiausi įvykiai

2013-09-02 12:36
Dėl išgalvotos mašinos vagystės – nemalonumai teisme
Dėl išgalvotos mašinos vagystės – nemalonumai teisme / Kęstučio Cemnolonskio nuotr.

Prasidėjus rudeniui, galime tik  mintyse prisiminti prabėgusią vasarą. Prisiminkime ir paskutinę jos savaitę bei svarbiausius įvykius transporto sektoriuje.

Rusija

Nuobodžiauti, kaip visad pastarosiomis savaitėmis, neleido žinios susijusios su Rusijos muitinės sprendimu įvesti nacionalinę garantiją per šią šalį krovinius gabenantiems vežėjams. Nors rusai ir teigia, kad naujoji tvarka tikrai bus, tarptautinės organizacijos siūlo atsisakyti šių planų. IRU eilinį kartą ragino Rusiją atsiimti šį savo sprendimą. Jungtinės Tautos (JT) dar griežčiau sureagavo į tokius planus. Sušaukusi neeilinį posėdį Ženevoje, JT paskelbė savo išvadas, kuriose įvertinusi Rusijos muitinės veiksmus dėl planuojamo papildomų garantijų įvedimo vežėjams, juos įvertino kaip TIR konvencijos pažeidimą.

Tačiau tai dar nebuvo pabaiga. Iki šiol vežėjų tarpe netyla kalbos dėl Rusijos muitinės paskelbto nepatikimų vežėjų sąrašo. Kol kas niekas negali paaiškinti kokios sankcijos bus taikomos sąraše nurodytoms įmonėms. Savaitės pabaigoje sužinojome ir apie tai, kad Rusijos muitinė informavo, kad nutraukia sutartį su Rusijos vežėjų asociacija “ASMAP”. Muitinė teigia nustačiusi, kad garantuojančioji asociacija dirba pagal neskaidrią darbo schemą ir vengia patikrinimų bei mano, kad yra tikslinga atlikti “ASMAP” veiklos kontrolę ir auditą, taip pat ir finansinių santykių su užsienio organizacijomis patikrinimą.

Kitos žinios

Praėjusią savaitę skelbėme ir apie išrinktą taupiausią Lietuvoje vilkiko vairuotoją. “Volvo Trucks” organizuojamos “The drivers fuel chalenge” varžybos Kaune antrus metus iš eilės triumfavo Danas Tumosa.

Praėjusią savaitę pradėtos ir Vilniaus viešojo logistikos centro statybos. Tikimasi, kad šis projektas bus itin naudingas Lietuvos transporto sektoriui.

Priimta ir palankesnė vežėjams vinječių naudojimo tvarka. LR Susisiekimo ministro įsakymu buvo pakeistas Vinječių formos, jų reikalavimų, įsigijimo ir naudojimo tvarkos aprašas, pagal kurį metinė vinjetė gali būti keičiama pardavus transporto priemonę užsienio šalių fiziniam ar juridiniam asmeniui.

Na, o taip primename, kad nuo rugsėjo 1 d. dėl infrastruktūros plėtros darbų Baltarusijos pusėje pusantro mėnesio neveiks tarptautinis sienos perėjimo punktas Raigardas – Privalka. Tikimasi, kad jis vėl bus atidarytas spalio viduryje.

Cargonews redakcija visiems vairuotojams linki saugaus kelio ir nepamiršti, kad rugsėjį,  prasidėjus mokslo metams, reikia būti itin atidiems ir nepamiršti apie į mokyklą pradedančius eiti moksleivius bei vairuoti atsakingai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų