Lietuvos muzikų rėmimo fondui - 20 metų

Veiklos 20-metį minintis Lietuvos muzikų rėmimo fondas į šventinį padėkos koncertą sukvietė muzikantus, savo bičiulius ir rėmėjus.

Pasak fondo vadovės Liucijos Stulgienės, per du dešimtmečius surengta tūkstančiai koncertų, mokėtos stipendijos šimtams mokinių ir jų mokytojams, LTV „Panorama“.

 

Prieš dvidešimt metų įkūrusi Muzikų rėmimo fondą L.Stulgienė sako labai gerai žinojusi, ko reikia muzikantams ir muzikos klausytojams. Jos duktė, dabar Drezdeno filharmonijos simfoninio orkestro koncertmeisterė Dalia Stulgytė-Schmalenberg, tada buvo tik viena pirmųjų lietuvių, išvažiavusių mokytis į užsienį.

Mama prisimena, kaip ieškojo fondų, kurie padėtų jos dukrai.

„Kaip, kokios paramos reikia, kaip jaunieji muzikai, išvykę į užsienį, nori Lietuvoje pabūti, koncertuoti, ta namų aplinka, ta namų patirtis gyvenant su muzikais, žinoma, padėjo fondą sukurti, parengti programas, padėjo pajusti, ką iš tikrųjų fondas gali veikti“, – kalbėjo fondo vadovė L. Stulgienė.

Kai L. Stulgienės dukra laimėjo pirmuosius tarptautinius konkursus, fondo vadovė sako išvydusi, kad Lietuvoje apie tuos laimėjimus niekas nežino, todėl įvedė tradiciją – kasmetį laureatų pagerbimą Prezidentūroje, Seime, Vyriausybės rūmuose. Fondas paramą skiria ir vaikų mokytojams.

Fondo tikslas, pasak jo vadovės, – talentingiems vaikams įduoti meškerę, ne žuvį. Per dvidešimt metų atsirado tradiciniai „Sugrįžimų“ koncertai, akademinės visuomenės vakarai, Druskininkų vasara su Čiurlioniu – iš viso dešimt programų ir po kelis šimtus koncertų kiekvienais metais. Iš valstybės fondas gauna tik apie penktadalį lėšų. Kitus pinigus aukoja žmonės ir bendrovės.

„Kuo daugiau mes suteikiam galimybių muzikuoti jauniems ir ne tik jauniems muzikams, ir kuo daugiau klausytojų gali tos muzikos, kurią mes skleidžiam, kurią mes propaguojam, pasiklausyt, tai žmonių gyvenimas darosi šviesesnis. Toks yra mūsų pagrindinis fondo siekis, pagrindinė fondo misija“, – kalbėjo L. Stulgienė.

Jaunuosius talentus globojantis fondas trečiadienį savo draugus pakvietė į padėkos vakarą Nacionalinėje filharmonijoje. Scenoje – jau solidūs atlikėjai, jauni talentai, dalyvavę fondo rengiamuose koncertuose, skelbia lrt.lt.

Kultūros ministerija L. Stulgienei įteikė garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ už aukštų moralinių, pilietinių ir estetinių vertybių puoselėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių