A.Butkevičius Kauno sociademokratų kracho nemato

Kauno socialdemokratams, per pusmetį patyrusiems ne vieną smūgį, Kęstučio Kriščiūno sulaikymas gali tapti nokautu. Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius neneigia, kad Kauno įvykiai partijoje audringai aptarinėjami. Anot A.Butkevičiaus, „vyksta stiprus vidinis darbas“.

– Ar nemanote, kad Kauno socialdemokratų skyriui ateina krachas?

– Ne, taip tikrai nemanau. Manau, kad tai tam tikras sutapimas arba išbandymas valdžia, savotiškas pasitikrinimas. Arba išbandymas, kaip reikia dirbti kartu, kaip priimti sprendimus politiniame lygmenyje, o paskui perkleti į savivaldybės lygį.

– Kauno socialdemokratų skyrių nemalonumai krečia jau nuo pernai. Iš šešių į miesto tarybą patekusių jūsų partijos narių liko tik trys, paskui juos iš partijos Kauno skyriaus išėjo nemažai žmonių. Kaip vertinate tai?

– Tai buvo Kauno miesto skyriaus konferencijos (2011 m. balandį – aut. pastaba), kai buvo renkamas skyriaus pirmininkas, tęsinys. Tie, kurie nelaimėjo skyriaus pirmininko rinkimuose, pratęsė kovą, kuri iš pradžių nebuvo išorėje matoma, bet paaštrėjo vėliau. Manau, kad tai yra pagrindinė priežastis.

– Seimo rinkimai – ne už kalnų. Kęstutis Kriščiūnas, Tomas Pilvinis, Zita Zalagėnaitė dabar turi reikalų su Specialiųjų tyrimų tarnyba, Valio Venslovo veiklą bendrovėje „Kauno gatvių apšvietimas“ aiškinasi prokurorai, o Romaldas Rabačius yra įtariamasis auksinio tualeto byloje. Ar turėsite ką pasiūlyti rinkėjams? Ar ne per daug šešėlių krenta ant jūsų partijos?

– Šešėliai krenta ne ant partijos, o ant skyriaus. Manau, kad vyksta didžiuliai pokyčiai, ateina daug naujų žmonių. Kaip aš sakau, geriau tegul įvyksta tam tikras lūžis su nusileidimu žemyn, ir po to bus pakilimas. Kauno mieste žmonių, kurie kels savo kandidatūras apygardose, kandidatų mes visada turime, nes mūsų partija yra pati didžiausia. Dalis žmonių išėjo, bet atėjo daugiau, negu išėjo. Dalis žmonių nesusitaiko su tam tikrais pokyčiais. Visa tai turi būti viduje sprendžiama, ir blogai, kai tai išeina į išorę.

– Kai kurie jūsų partijos kolegos pastebi, kad vis dėlto trūksta partinės drausmės, ypač Kaune. Ar kaip partijos pirmininkas, valdote situaciją?

– Turiu pasakyti labai atsakingai, kad pas mus yra partijos statutas, situacija partijoje yra valdoma. Statutas gal yra per daug demokratiškas, bet jis toks yra priimtas, ir nieko nepakeisi. Skyriai yra savarankiški, jiems suteiktos visos teisės vykdyti deleguotas funkcijas. O pati partija yra viena didžiausių, joje daug naujų narių, ir situacija yra valdoma.

– Negi neturite jokių priekaištų Kauno skyriui ir esate viskuo patenkintas?

– Kaip gali būti patenkintas? Mes kalbamės apie tai ir dar kalbėsimės ne kartą. Vyksta stiprus vidinis darbas, bet apie tai neinformuojame. Puikiai suprantame, kad reikalingi pokyčiai, griežta disciplina, ir ta linkme dirbame.

– Ar domėjotės, kas pakišo koją K.Kriščiūnui ir kitiems partijos kolegoms? Ar buvo galima to išvengti?

– Tai buvo didelė staigmena. Niekada negalvojau, kad taip gali atsitikti. Nei partijos pirmininkas, nei kas kitas negali būti apsaugotas nuo tokių atvejų. Gal galėtum apsaugoti, jeigu žinotum, kad yra tokių ketinimų. Daugiau niekur nesidomėjome. Manome, kad tą informaciją gausime vėliau, kai bus priimtas teismo sprendimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia susimąstyti

Reikia susimąstyti portretas
Politinis linčas tikrai nesibaigs be sisteminio pertvarkymo. Partijos neturi nieko, kad išgelbėtų tautą. Šiuo aspektu nieko negalima išaiškinti, nes nėra tiesos kriterijaus, o tik kažkokia agresyvi jėga veržiasi. Negalima dezorganizuoti visuomenės. Yra teisės, moralės normos ir jomis reikia vadovautis. Seimo pagrindinis darbas - ekonomikos valdymas. Jį turi atlikti ekonomikos mokslų kandidatai, doktorantai. Juk reikia išeiti iš chaoso!

teisingai

teisingai portretas
Butkrvičius turėjo omeny, kad į vieno vagies vietą stos du.

okulistas

okulistas portretas
Regis, kad jo akiniai per silpni. Bet cia tikriausiai ir galvosenos problemos..
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių