Aplaidumas per šalčius gali pridaryti bėdų

Šaltis kelia rimtą grėsmę blogai paruoštoms šildymo sistemoms, perspėja specialistai. Jų teigimu, šildymo sistemos avarijas gali lemti įvairios priežastys.

„Jeigu gyventojai nepasirūpino gerai išplauti radiatorių, nukritus oro temperatūrai, jie gali sprogti. Dažnai su problemomis susiduriama, kai patalpos, kur įrengtas vamzdynas, yra per šaltos. Tada pakanka ir 15 laipsnių šalčio, kad vamzdžiai sprogtų", – teigia Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Energetikas primena, kad visoje šildymo sistemoje šiluma turi pasiskirstyti vienodai, o patalpose, kur įrengtas vamzdynas, oro temperatūra negali nukristi žemiau nulio. Šaltis paprastai prasiskverbia pro nesandarias rūsio duris, langus, namo pamatus. Neapšiltinti arba blogai apšiltinti vamzdžiai gali sprogti, o patalpoje esantys prietaisai sugesti nepataisomai.

Ištikus avarijai, gyventojai turi skambinti į šilumos tiekėjo dispečerinę tarnybą arba pranešti namo šildymo sistemą prižiūrinčiai įmonei.

Meteorologai prognozuoja, kad ateinantį savaitgalį paspaus šaltis – naktimis temperatūra gali nukristi žemiau 20 laipsnių. Pirmadieno naktį speigas paspaus dar labiau: termometro stulpelis, prognozuojama, rodys 23 laipsnius žemiau nulio. Dieną turėtų būti 12-14 laipsnių šalčio.


Šiame straipsnyje: šildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠIAURĖS pr.40

ŠIAURĖS pr.40 portretas
Namo vamzdyną CITY SERVICE plauna kartą per KETURIS(4) metus.....

Sutinku

Sutinku portretas
Aplaidiems gyventojams šaltis gali pridaryti bėdų, jei aplaidus administratorius(neaišku už ką mokami pinigai), o daugumoje būna aplaidus :)

ne gyventojų kaltė

ne gyventojų kaltė portretas
,,Jeigu gyventojai nepasirūpino gerai išplauti radiatorių‘‘ TAI BENDRIJOS PIRMININKĖS RŪPESTIS, NES BENDRIJOS ĮSTEIGTOS BENDRO NAUDOJIMO TURTO PRIEŽIŪRAI, UŽ TAI JĮ GAUNA TŪKSTANTINĮ ATLYGINIMĄ. Bet kai sprogsta laiptinės radiatoriai nuo šalčio, apmoka deja gyventojai, o ne pirmininkė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių