Atmestas prašymas stabdyti dukters grąžinimą L.Stankūnaitei

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį atmetė velionio Drąsiaus Kedžio sesers Neringos Venckienės prašymą taikyti laikinąsias priemones jos globojamos dukterėčios perdavimo procedūroms.

Apeliaciniame skunde ir atskirame prašyme N.Venckienė prašė sustabdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo ir įpareigojimo perduoti jį motinai skubų vykdymą.

Teisėjų kolegija nesutiko su N. Venckienės prašymo argumentu, kad Kėdainių rajono apylinkės teismas neturėjo teisės taikyti skubaus sprendimo vykdymo. „Kolegija konstatavo, kad Civilinio proceso kodekso normos suteikia teismui pasirinkimo teisę taikyti sprendimo ar jo dalies skubų vykdymą. N.Venckienė nepateikė jokių neginčijamų teiginių, kurie būtų pagrindas kolegijai taikyti laikinąją apsaugos priemonę – vykdymo sustabdymą“, – skelbiama teismo pranešime.

Kolegija nesutiko su N.Venckienės argumentu, kad mergaitę perdavus L.Stankūnaitei, o apeliacinės instancijos teismui nusprendus priešingai, jos bus neįmanoma sugrąžinti globėjai.

„Teismas nurodė, kad tiek L.Stankūnaitei, tiek jos mažametei dukrai yra taikomos apsaugos nuo nusikalstamo poveikio priemonės, tai yra mažametės saugumą garantuoja valstybė, todėl patenkinus N.Venckienės apeliacinį skundą, vaiko grąžinimas yra garantuotas", – paskelbė teismas.

Ši Panevėžio apygardos teismo nutartis neskundžiama.

N.Venckienės apeliacinis skundas bus nagrinėjamas vasario 21 d. žodinio proceso tvarka uždarame teismo posėdyje.

N.Venckienė taip pat yra pateikusi prašymą nušalinti Kėdainių rajono apylinkės teismą, kuris gavo antstolės Sonatos Vaicekauskienės prašymą leisti taikyti priverstines teisines priemones prieš N.Venckienę. Šį prašymą šią savaitę turėjęs išnagrinėti Panevėžio apygardos teismas pasigedo prašymo originalo, todėl dabar laukia naujo dokumento iš N.Venckienės.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš JAV

Iš JAV portretas
tai kad ir be prašymo sprendimo vykdymas beviltiškai sustabdytas. Neįtikėtino durnumo durnių laivas ten pas jus.

Gerbėjai ir rėmėjai

Gerbėjai ir rėmėjai portretas
Sveikiname Laima su dar viena pergale jos kovoje prieš Šėtoną.

klausimas

klausimas portretas
ar tai reiskia , kad grazinus naslaite L. Stankunaitei , ...ji augs vaiku namuose [ prieglaudoje ] ? Tai tokios formos Valstybes prieziura ?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių