Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilių „Akropolio“ aikštelėje niekas nesaugo?

2010-03-29 15:49
Automobilių „Akropolio“ aikštelėje niekas nesaugo?
Automobilių „Akropolio“ aikštelėje niekas nesaugo? / Skaitytojos nuotr.

Kauno „Akropolio“ aikštelėje automobilį „Ford Focus“ palikusi kaunietė grįžusi po kelių valandų rado jį apibraižytais šonais. Prekybos centro apsauga aiškina negalinti stebėti kiekvieną automobilį, o vaizdo kameros užfiksuoja ne visus pažeidėjus.

Rado apibraižytą

„Lapkričio 22 dieną, sekmadienį, 21 valandą atvažiavome į kiną ir priešais pat įėjimą trečiajame aukšte palikome automobilį. Iki vaizdo kameros buvo kokie penki žingsniai. Po maždaug pusantros valandos grįžusi prie automobilio pastebėjau, kad jis apibraižytas. Spėju, kad kažkoks netikęs vairuotojas išvažinėdamas neišmatavo atstumo ir nubraukė mano mašinos šoną“, - nemalonų įvykį prisimena Jūratė.

Ji iškart paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, telefonu atsiliepusi operatorė paaiškino esą tokiais atvejais reikia kreiptis į prekybos centro apsaugą.

„Pamainos vadas man paaiškino, kad vaizdo kamerų įrašų prie prekybos centro klientų neatsukinės ir nieko nerodys. Be to, jis mums tvirtino, kad dienos metu vaizdo kameros būna atsuktos į prekybos centro langus. Kitą dieną kreipiausi į apsaugininkų viršininką. Jis irgi niekuo padėti negalėjo ir patarė kreiptis į policiją“, - tęsia pasakojimą Jūratė.

Kitą dieną moteris kreipėsi į policiją. Po savaitės policijos atsiųstame rašte moteriai paaiškinta, kad dalis šalia „Akropolio“ įrengtų stovėjimo aikštelių priklauso miesto savivaldybei, dalis - prekybos centrui.

„Savininkai esą ir turi spręsti tokias problemas kaip mano. Neoficialiai man policininkas paaiškino, kad per savaitę dėl incidentų „Akropolio“ aikštelėse skundžiasi 4-5 vairuotojai. Deja, viskas baigiasi jų nenaudai. Kaltininkai nerandami, o policija esą niekuo negali padėti. Spėju, kad vagys žino tai ir ramiai naudojasi padėtimi“, - nerasdama teisybės piktinosi „forduko“ šeimininkė.

Už saugumą neatsako

Kauno „Akropolį“ valdančios bendrovės „Re&Solution Property Management“ strateginis rinkodaros partneris Kęstutis Isakas portalui tvirtino, kad prekybos centrą saugančios bendrovės „Eurocash1“ darbuotojai neatsako už automobilių saugumą.

„Jie tik gali pateikti vaizdo medžiagą, jeigu to prašo policija. Už paliktus daiktus automobilyje ar patį automobilį neatsako nei vienos parduotuvės savininkai“, - paaiškino K.Isakas.

Bendrovės „Eurocash 1“ direktorius Vytautas Labeckas nenorėjo viešinti prekybos centro ir bendrovės sutarties sąlygų. Jis negalėjo tiesiai atsakyti, ar prekybos centrą sauganti bendrovė privalo prižiūrėti ir automobilius, paliktus „Akropolio“ aikštelėje.

„Tikrai neleidžiame pašaliniams žmonėms eiti į mūsų kambarius ir stebėti ką mes stebime ir kaip veikia vaizdo kameros, - pavaldinio elgesį bandė pateisinti V.Labeckas. - Aikštelės pakankamai didelės, todėl vaizdo kamerų nėra pristatyta tiek, kad visos mašinos būtų stebimos.“

Jis pridūrė, kad apsaugos darbuotojai visomis išgalėmis stebi viešąją tvarką, tačiau negali užtikrinti kiekvieno automobilio saugumo.

„Nėra taip, kaip mokamoje stovėjimo aikštelėje - palikau mašiną ir galiu turėti pretenzijų dėl jos saugumo. Taip, žinoma, nėra“, - prisipažino V.Labeckas. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų