Pereiti į pagrindinį turinį

A.Zuokui – lavina vilniečių priekaištų dėl kartingų trasos draudimo

2012-01-16 01:21
A.Zuokui – lavina vilniečių priekaištų dėl kartingų trasos draudimo
A.Zuokui – lavina vilniečių priekaištų dėl kartingų trasos draudimo / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sostinės savivaldybės meras Artūras Zuokas vos spėja suktis atsakinėdamas į socialiniame tinkle „Facebook“ pasipylusius miestiečių priekaištus. Šie piktinasi savivaldybės sprendimu apriboti Plytinės kartodromo veiklą dėl keliamo per didelio triukšmo.

“Jūs jau mane pataisykite, bet kodėl niekas nematavo triukšmo normų iki tų namų pastatymo? Bendrovė, statanti namus, juk turi užtikrinti tų namų higieninius reikalavimus, o ne kartodromas. Juokinga”, - į merą kreipiasi vilnietė.

Tokių ir panašių klausimų meras pastarosiomis dienomis sulaukia galybės.

“Gerb. Mere, turiu aštuonerių metų sūnų, kuris laukia kiekvieno savaitgalio, kad galėtų kartu su tėvu praleisti pusdienį važiuojant kartingu. Noriu gauti konkretų atsakymą, kuriuo pasidalinsiu su savo sūnumi. Jam įvardinti “Lietuvos ryto” žurnalistės straipsnyje keltas problemas, draudimo priežastį, nelabai galiu. Jos kelia mažų mažiausiai šypseną”, - vilnietė reaguoja į dienraštyje “Lietuvos rytas” pasirodžiusį straipsnį apie kartodromo žalą.

Į atvirą diskusiją su miesto vadovu įsitraukė ir Viešosios įstaigos Plytinės kartodromas direktorius, buvęs kartingo čempionas Darius Jonušis. Vyras kaltina savivaldybę bandant tyčia susidoroti su kartodromu.

A.Zuokas kol kas į visus klausimus atsakinėja sau įprastu ramiu stiliumi ir žada, kad kartodromas šioje vietoje liks.

„Pagal gyventojų skundus higienos tarnybos reikalauja mažinti triukšmą, galvosime, ką galime padaryti. Kartodromas reikalingas ir bandysime rasti sprendimą, kaip tai padaryti“, - rašo A.Zuokas.

Diena.lt primena, kad per didelį triukšmą skleidžiančiam „Plytinės kartodromui“ Vilniuje savivaldybė nustatė apribojimus - sportiniai kartingai čia galės važiuoti tik darbo dienomis nuo 11 iki 13 valandos. Tačiau šiomis valandomis vaikai lanko pamokas mokykloje ir kartodrome lankytis galimybių neturi.

Toks sprendimas užkerta kelią seniai suplanuotoms 2011-2012 m. kartingo varžyboms „Žiemos taurė“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų