Pereiti į pagrindinį turinį

Buvusiam „Neptūno“ vadovui - STT įtarimai klubo turto pasisavinimu

2012-12-28 18:52
Buvusiam „Neptūno“ vadovui - STT įtarimai klubo turto pasisavinimu
Buvusiam „Neptūno“ vadovui - STT įtarimai klubo turto pasisavinimu / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Penktadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje įtarimai dėl turto pasisavinimo (Baudžiamojo kodekso 183 str. 1 d.) ir apgaulingo apskaitos tvarkymo (Baudžiamojo kodekso 222 str. 1 d pareikšti buvusiam VšĮ sporto klubo „Neptūnas“ direktoriui E. Prižgintui ir buvusiai sporto klubo vyr. buhalterei V. A.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad E. Prižgintas, tuomet atsakingas už sporto klubo buhalterinės apskaitos organizavimą, tyčia pažeisdamas Buhalterinės apskaitos įstatymo ir LR Vyriausybės nutarimu patvirtintų Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisyklių nuostatas, kasos pajamų ir kasos išlaidų orderiais nepagrindė grynųjų pinigų - 60 000 litų paskolos gavimo bei išmokėjimo (paskolos grąžinimo). Kadangi šių ūkinių operacijų duomenų klubo vadovas vyr. buhalterei nepateikė, negalima nustatyti, kur šie pinigai buvo panaudoti.

Taip pat buvo nustatyta, kad E. Prižgintas kartu su vyr. buhaltere apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą bei suklastojo kasos išlaidų orderius ir taip pasisavino jiems patikėtą „Neptūno“ turtą - 24 140 Lt.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų