Pereiti į pagrindinį turinį

Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu

2010-01-25 15:30
Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Vilniaus centre – nemokama čiuožykla Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu Čiuožykla Rotušės aikštėje: tamsu, bet smagu

Gerokai spustelėjęs šaltukas ištikimų žiemos pramogų mėgėjų neišgąsdino, tačiau norinčiųjų pačiuožinėti naujoje miesto čiuožykloje Rotušės aikštėje gretas praretino. Išsigandę šalčio ir nesulaukę pirkėjų, verslininkai uždarė kioskus.

Valdžia čiuožti nenorėjo

„Šalta? Na ir kas. Nesuprantu, kodėl visi to šalčio taip bijo. Juk žiema - reikia pasidžiaugti“, - nenustygo vietoje Jurga Šimkaitienė. Moteris šeštadienio vakarą su dviem savo sūnumis iš kito miesto pakraščio atvažiavo į Rotušės aikštę išbandyti naujos čiuožyklos.

Visą savaitę ruošta čiuožykla oficialiai miestiečiams atsivėrė pentadienio vakarą. „Viskas labai gerai, tik pačiūžos nelabai patogios“, - pasiguodė pirmasis ledą išbandęs vicemeras Rimantas Mikaitis. Į čiuožyklos atidarymą susirinkę savivaldybės administracijos atstovai savo gebėjimų ant ledo nesiryžo demonstruoti. Administracijos direktorius Vygantas Gudėnas teisinosi neturįs pačiūžų, o kažkieno juokais mesteltas pasiūlymas čiuožti basomis jo nesužavėjo.

„Kauniečius kviesime čiuožti tol, kol bus šalta, ir čiuožykla neištirps“, - žadėjo nemokamą čiuožyklą įrengęs bendrovės „Svela Holding“ direktorius Arūnas Jazukevičius.

„Gaila, kad šiemet mažai sniego ir sniego skulptūros nedidelės, bet čiuožykla tikrai gera“, - pasidžiaugė sniego skulptūrų projekto vadovas verslininkas Ąžuolas Gaižutis. Pernai jis pirmą kartą pasiūlė idėją įrengti Rotušės aikštėje čiuožyklą. Verslininkas pripažįsta, kad pirmas blynas buvo kiek prisvilęs, tačiau džiaugiasi, kad atsirado norinčiųjų tęsti šią tradiciją.

Senų tradicijų nepripažįsta

Pernai miesto valdžia buvo nusprendusi nenupuošti Kalėdų eglės Rotušės aikštėje iki vasario pabaigos, nes įrengus čiuožyklą ir sukūrus sniego skulptūras ši vieta tapo traukos objektu. Tuomet buvo prisiminta ir senoji tradicija kalėdinius papuošimus bei prakartėles bažnyčiose laikyti iki vasario 2-osios - Grabnyčių.

Nors šiemet vėl buvo planuojama atidaryti čiuožyklą, gražiausia Lietuvoje pripažintos eglės po Trijų Karalių aikštėje nebeliko. Be eglės aikštė tapo gerokai tamsesnė, o čiuožyklą apšviečia vos du prie prekybos namelių pritvirtinti šviestuvai.

„Nuspręsta, kad laikyti eglutę kaip masalą žmonėms, bus neetiška. Visi miestai jau nupuošė. Traukos centru šiemet turės tapti prekybos miestelis“, - paaiškino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius. Jis kategoriškai neigė, jog seniau egzistavo tradicija bažnyčiose kalėdinius papuošimus nuimti tik per Grabnyčias.

„Turbūt verslininkai tokią tradiciją sugalvojo, norėdami pritraukti daugiau žmonių“, - svarstė Z.Abramavičius. Valdininkas džiaugėsi, kad čiuožyklos apšvietimu pasirūpino patys verslininkai.

Šaltis išbaidė prekybininkus

Šeštadienio vakarą ant ledo Rotušės aikštėje ratus suko kiek daugiau nei dvidešimt čiuožėjų, daugiausia - jaunimas. Pakalbinti čiuožyklos lankytojai džiaugėsi, kad už šią pramogą nieko nereikia mokėti. „Gal ledo arenoje ir geriau, nes šilčiau, bet čia - smagiau“, - klegėjo būrelis merginų, besirenkančių tinkamas pačiūžas. Jų nuoma valandai atsieina 3 litus.

„Atėjau išbandyti, kaip po ilgokos pertraukos seksis čiuožti“, - besiaudamas savo atsineštas pačiūžas prisipažino studentas Raimundas. Ledo ritulio treniruotes lankęs vaikinas neslėpė, jog jo draugus nuo tokios pramogos atbaidė šaltis.

„Norinčiųjų čiuožti netrūksta. Daug kas ateina su savo pačiūžomis“, - pastebėjo čiuožyklos darbuotojas Mykolas. Jis paskaičiavo, kad šeštadienį per pusdienį apie 60 žmonių nuomojosi jo siūlomas pačiūžas. Patirties įgijęs anksčiau prie „Megos“ veikusioje čiuožykloje, vaikinas sakė, kad daugiausiai į čiuožyklą ateina jaunimo, o vyresni žmonės tik pasmalsauja. „Ryte buvo daugiau šeimų, dabar čiuožia jaunimas. O pensininkai tik pasiteirauja, kiek kas kainuoja“, - šypsojosi Mykolas.

Čiuožėjams laisvalaikį paįvairinti žadėjusiam prekybos miesteliui šaltis reikalą gerokai pagadino. „Šaltis nepakenčiamas. Čiuožiančių yra, bet niekas nieko neperka. Visi nusivylę“, - pasakojo šviežiomis spurgytėmis, arbata ir karštu vynu prekiaujančios moterys. Šeštadienio vakarą jos vienintelės laukė pirkėjų. Kiti prekybininkai, neištvėrę šalčio, kioskelius uždarė po pietų.

Moterys neslėpė, kad po sėkmingos prekybos gruodžio mėnesį kol kas situacija nedžiugina. „Aišku, sunkmetis ir šaltis daro savo, bet gal nereikia nusiminti. Dabar tik pirmos dienos, kai čiuožykla veikia, o žiema dar nesibaigia“, - vylėsi prekybininkės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų