Pereiti į pagrindinį turinį

„Cozy“ – akcija už laisvę būti su kuo nori

2009-11-12 22:00
„Cozy“ – akcija už laisvę būti su kuo nori
„Cozy“ – akcija už laisvę būti su kuo nori / Redakcijos archyvo nuotr.

Kavinė "Cozy" skelbia neįprastą akciją. Visą ateinančią savaitę – nuo lapkričio  16-osios iki 22-osios – į „Cozy“ užsukę poros – tiek homoseksualios, tiek heteroseksualios, taigi jokios diskriminacijos nė vienai pusei – bus priimtos itin šiltai. Tereikės viešai pasibučiuoti, ir kavinės sąskaitai bus suteikta 25 procentų nuolaida.

Pasak "Cozy" pranešimo, net 93 procentai Lietuvos gyventojų neseniai vykusioje Eurobarometro apklausoje nurodė nežinantys, kad jų bendruomenėje yra homoseksualių žmonių. Bendras Europos sąjungos vidurkis – vos 62 procentai. Tai reiškia, kad Lietuva – labiausiai tos pačios lyties porų teises ignoruojanti valstybė Europos Sąjungoje.

"Lietuvos valdžia tikrai stengiasi, kad ši statistika pasikeistų. Deja, ne į Europos Sąjungos vidurkio pusę – pavyzdžiui, mūsų šalyje iki šiol draudžiama rengti homoseksualų eitynes. Šį antradienį, lapkričio 10-ąją, Seimas balsavimu paskatino Vyriausybę anuliuoti Europos Parlamento dar rugsėjį priimtą rezoliuciją, kurioje lietuviškas nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas pasmerktas. Vadinasi, ne tik būti gėjumi ar lesbiete, bet ir kalbėti apie tai gali būti tiesiog netoleruotina, gal net nusikaltėliška", - rašoma "Cozy" pranešime.

Draugiškiausia Vilniaus miesto kavine išrinkta „Cozy“ sako siekianti pakeisti visuomenėje įsišaknijusias nuostatas ir stereotipus. Todėl, be didelių lozungų, ar moralų, skelbia romantiško pasipriešinimo akcija, kuria nori priminti, kas yra pasirinkimo laisvė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų