„Dalkia“ valdoma įmonė neįrodė, kad brangius pirkimus vykdė skaidriai

Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomai bendrovei „Litesko“ teisme nepavyko panaikinti Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadų apie pažeidimus maždaug 40 mln. litų vertės pirkimuose.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį atmetė „Litesko“ skundą, rašoma teismo nutartyje, kuri yra galutinė ir neskundžiama.

Teismas nutarė, jog patikrinimo ataskaita yra „informacinio pobūdžio dokumentas, pats savaime nesukeliantis pareiškėjui (“Litesko„ - BNS) teisinių pasekmių“.

VPT pernai patikrino keliolika maždaug 40 mln. litų vertės „Litesko“ pirkimų, skelbtų nuo 2010-ųjų kovo, ir pernai rugsėjį konstatavo, kad „Litesko“ padaryti Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimai turėjo įtakos konkursų rezultatams bei rekomendavo „Litesko“ nutraukti kai kurias sutartis.

Nemažą dalį „Litesko“ konkursų laimėjo koncernui „Icor“ priklausanti bendrove „Axis Industries“.

VPT šiemet sausį Generalinės prokuratūros paprašė įvertinti, ar Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomų bendrovių „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ vadovų ar kitų atsakingi asmenų veikla, rengiant viešųjų pirkimų konkursus, nebuvo nusikalstama. Esą kai kuriuose konkursuose buvo nustatyti nepagrįsti, pertekliniai ir dirbtinai konkurenciją ribojantys minimalūs kvalifikacijos reikalavimus, dėl kurių skelbiamose derybose pasiūlymą pateikė tik „Axis Industries“.

„Litesko“ ilgalaikių nuomos sutarčių pagrindu valdo Alytaus, Marijampolės, Druskininkų, Biržų, Kazlų Rūdos, Palangos, Telšių, Vilkaviškio ir Kelmės centralizuoto šildymo ir karšto vandens tiekimo tinklus.


Šiame straipsnyje: DalkiaLiteskopirkimaišildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Kas yra VILNIAUS ENERGIJA? Visi apsimeta, kad nežino.... Juk Vilniaus šilumos tinklai priklauso Vilniaus miesto savivaldybės įmonei SP AB,,Vilniaus šilumos tinklai" ir yra jų balanse. Tik ši SP AB juos išnuomavo DALKIJAI, kuri įkūrė ,,Vilniaus energiją", o po to DALKIJA perdavė jos valdymą dukterinei įmonėlei-kioskeliui su 47 EUR įstatiniu kapitalu... Ta SP AB ,,Vilniaus šilumos tinklai " ir toliau egzistuoja , yra direktoriai, specai net Stebėtojų taryba iš Vilniaus miesto valdančių politikų su vicemeru Adomavičium priešaky... ir prižiūri, kad nuomos sutartis būtų gerai vykdoma... NIEKO NEREIKIA NACIONALIZUOTI, tik pasidomėti už ką algas gauna ir stebėtojai ir prižiūrėtojai...gal jie po pusę etato ir DALKIJOJ dirba?

Nesupratau

Nesupratau portretas
juokelio... Tai dabar jau oficialiai galima plauti pinigus ir mes visi uz tai mokesim? jei jau tokie VPT patikrinimai tera tik rekomendacinio pobudzio, o ne ipareigojantys nutraukti ydingas sutartis.

nuomone

nuomone portretas
t
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių