Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl įtartino socialinių būstų remonto – į prokuratūrą

2013-02-21 12:09
Dėl įtartino socialinių būstų remonto – į prokuratūrą
Dėl įtartino socialinių būstų remonto – į prokuratūrą / Tomo Raginos nuotr.

Kauno savivaldybėje aiškėja galimai neskaidrių veiksmų seka, dėl kurios miesto pinigai galėjo nutekėti privačioms įmonėms ir nusėsti į valdininkų kišenes, rašo delfi.lt.  Aiškėja, kad savivaldybei priklausantys socialiniai būstai buvo remontuojami „tik popieriuje“, o realiai darbai nebūdavo atliekami arba jų atliekama už keliskart mažesnę sumą, nei skelbiama dokumentuose.

Kauno miesto savivaldybė dėl galimos korupcijos antradienį kreipėsi į prokuratūrą, o atsakingi savivaldybės tarnautojai tikina dirbantys sąžiningai.

Kauno savivaldybė savo žinioje turi beveik 4,6 tūkst. socialinių būstų. Aiškėja, kad būstų remontas valdininkams galėjo tapti aukso kasykla.

Komiteto bei Kauno miesto savivaldybės narys Artūras Orlauskas teigia, kad miesto tarybą nuolat pasiekia prašymai socialinių būstų remontui skirti šimtatūkstantines sumas.

„Neša porcijomis – po 20 butų ir panašiai. Grubiai sakant, sąmatos siekia 330-350 tūkst. Lt. Kainos mums pasirodė per didelės ir mes nusprendėme pasižiūrėti“, - teigė A. Orlauskas.

Komiteto nariai aplankę butus buvo šokiruoti.

„Radome tokią situaciją. Parašyta: reikia keisti langus, o mes randame jau sudėtus plastikinius langus, nors sąmatoje parašyta, kad reikia keisti langus. Parašyta, kad buto remontui reikia 8 tūkst. Lt, nors realiai viską galima padaryti už 3 tūkst.“, - stebėjosi frakcijos „Dirbam Kaunui“ atstovas.

„Sąmatos išpūstos, prirašyta darbų. Rašoma, kad reikia pakeisti sudegusią elektros instaliaciją, nors instaliacija sudėta nauja", - teigė A. Orlauskas.

Komiteto nariai kreipėsi į Kauno savivaldybės administraciją su prašymu pasiaiškinti dėl susidariusios situacijos. Tačiau norimų atsakymų nesulaukta.

A. Orlausko manymu savivaldybėje veikia grupė suinteresuotų valdininkų, kurie pelnosi miesto sąskaita.

„Yra susidariusi grupuotė žmonių, kuri piktnaudžiavo.  Akivaizdu, kad darbai buvo nedaromi, nurašinėjami ir pinigai. Tai yra lėšų grobstymas", - sako politikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų