D.Kedžio šalininkai palaidojo prokuratūrą

Teisėsauga nepatenkinti Drąsiaus Kedžio šalininkai ir jo dukrelės gynėjai surengę simbolines prokuratūros laidotuves sulaukė nemažo visuomenės dėmesio.

„Mums einant signalizavo automobiliai, žmonės reiškė visokeriopą paramą, net statybininkai ir tie nuo stogų rėkė, kad mus palaiko“, - po antradienį įvykusio teatralizuoto piketo portalui 1diena.lt sakė vienas iš jo organizatorių Marius Kuprevičius.

Vidurdienį susirinkę Rinktinė gatvėje, kur įsikūrusios Generalinė ir Vilniaus apygardos prokuratūros, piketuotojai iš policijos pareigūnų sužinojo, kad jų yra per daug, todėl piketas, norint nenusižengti įstatymams turi būti arba nutrauktas, arba jame privalo dalyvauti ne daugiau devynių žmonių.

Po trumpo pasitarimo, organizatoriai nusprendė, jog akcija įvyks su įstatymuose numatytų žmonių skaičiumi ir šiek tiek papiketavę prie prokuratūrų pėsčiomis patraukė prie Vyriausybės, po to prie Teisingumo ministerijos, nuo jos apsisuko ir Gedimino prospektu nuėjo prie Prezidentūros, o nuo jos – atgal, prie prokuratūros. Prie kiekvienos iš šių institucijų piketuotojai pasimeldė ir paprašė stiprybės tiek D.Kedžio dukrai, jos artimiesiems, ją saugantiems žmonėms, tiek prokurorams ir valstybės vadovams, kad šie pagaliau atmerktų akis ir imtųsi griežtų priemonių mergaitei išsaugoti.

„Mes manome, kad mūsų prokuratūra yra mirusi ir nesugeba atlikti savo funkcijų, todėl ją belieka palaidoti“, - sakė M.Kuprevičius.        


Šiame straipsnyje: Kedyspiketai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių