Elgetaujančiųjų miesto valdžia iš senamiesčio dar neišvarė

Net ir spaudžiant didesniam kaip dešimties laipsnių šalčiui, sostinės senamiesčio skersgatviuose ir parduotuvių prieigose netrūksta elgetaujančių žmonių.

Netrūksta ir tokių, kurie vargstantiems aukoja, nors sostinės savivaldybė prieš kurį laiką priėmė per visą šalį nuskambėjusias viešosios tvarkos taisykles, kuriomis ir elgetauti ir duoti išmaldą miesto gatvėse yra uždrausta.

Šeštadienio ryta vienas portalo diena.lt užkalbintas elgeta sakė, kad kol kas nė vienas policininkas ar savivaldybės viešosios tvarkos pareigūnas prie jo priėjęs nebuvo. Apie naująsias tvarkos taisykles jam pasakojo tik praeiviai.

„O man kas. Ateis, išvarys, po kiek laiko aš vėl grįšiu. Pasiūlo kažkokius socialinius darbuotojus, bet kad jiems neįdomus aš. Sako – girtuoklis ir nepadeda“, – sakė pusamžis vyras.

Tačiau jis prasitarė, kad aukojančiųjų sumažėjo. Kelis centus dažniausiai į saują įdeda tik užsieniečiai.

Portalas primena, kad savivaldybės taisyklėse už elgetavimą ir išmaldos davimą numatytos baudos iki 2 tūkst. litų.

Vilniaus meras Artūras Zuokas aiškina, kad aukojimas žmonių problemas sprendžia tik laikinai, tad toks veiksmas vargstančius tik paskatina ir toliau išgyventi tik iš svetimų malonės. Be to, elgetos esą gadina miesto įvaizdį, o elgetavimas tampa savotišku verslu.

Anksčiau meras pristatė savo idėja sostinės elgetoms išdalinti specialias korteles, su kuriomis jie galėtų gauti maitinimo ir nakvynės paslaugas.


Šiame straipsnyje: elgetosišmaldaaukojimasskurdas

NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila vargshu

gaila vargshu portretas
siaubas, kokie beshirdziai tie draudejai elgetoms prasyti ismaldos paskutini kasni atima GEDA!!!!!

milda

milda portretas
JEI KOKIA BOBULYTE SALTYJE PRASO PINIGELIU TAI NE IS GERO GYVENIMO. BET KADA MELYNANOSIAI ALKOHOLIUI TOKIUS VYT IR KUO GREICIAU

vilniete

vilniete portretas
eini savitgali-ar seip su reikalu-ir uzkalbina jaunuolis-ponia as nevalges-nupirkit bandele-bet jos nepirkit-duokit pinigu- jis kiekviena praeivi terorizuoja ar kokia moteris-gal ir nieko blogo nenumacius-kartoja-,,mano namas sudege-padekit juk yra organizaciju-bendriju-galinciu padeti-kam drumsti ramybe praeiviams-kurie issiruose pasigrozeti sostine-senamiesciu-o cia jiems savo problemas kiti pyla-lai tvarkosi patys-----jei praeivis sventiskai atrodo-nereiskia kad jo kiseneje milijonai-aukoms---
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių