Pereiti į pagrindinį turinį

„Europos metų moters“ rinkimuose apdovanota A.Zuokienė

2008-11-14 21:00
„Europos metų moters“ rinkimuose apdovanota A.Zuokienė
„Europos metų moters“ rinkimuose apdovanota A.Zuokienė / Asm. arch. nuotr. Slovėnijos, Prancūzijos atstovės, viena organizatorių Rodi Kratsa, "Europos metu moteris" rumunė Monica Luisa Macovei, Europos Parlamento pirmininkas Hansas Gertas Pötteringas, Lenkijos atstovė, Lietuvos atstovė Agnė Zuokienė ir Graikijo

Europos metų moters rinkimuose Lietuvą atstovavusi Agnė Zuokienė pelnė itin aukštą įvertinimą. Susumavus  komisijos, kurią sudarė visų Europos sąjungos šalių europarlamentarai bei Briuselyje dirbantys žurnalistai, balsus – Lietuvos atstovė buvo pripažinta trečia.

Buvusi Latvijos prezidentė Vike Vaira Freiberga nepateko tarp finalininkių.

Europos metų moters rinkimai jau 12-ą kartą buvo surengti Europos parlamente lapkričio 11-13 dienomis. Šie rinkimai vyksta dviem etapais. Kiekvienoje ES valstybėje pagal vienodus kriterijus išrenkama šalies atstovė, o vėliau Briuselyje išrenkama „Europos metų moteris“. Šiais metais šis titulas atiteko buvusiai Rumunijos teisingumo ministrei Monicai Luisai Macovei, antraja pripažinta – Italijos Konstitucinio teismo teisėja Maria Rita Saulle.

Visoms  nacionalinėms laureatėms buvo įteiktos ‚Metų moters“ sagės. Konkurso nugalėtojai – aukso, o kitoms dalyvėms sidabro apdovanojimus įteikė Europos Parlamento pirmininkas Hansas Gertas Pötteringas. 

„Jaučiuosi puikiai, nes buvau įvertinta už didžiulės savo komandos darbus. Komisija minėjo, jog mano trūkumas buvo ne darbų ar idėjų sąrašas, o mano amžius, nes kitoms kandidatėms tikau į dukras. Komisija, įvertinusi, jog mano inicijuoti projektai yra nedidelio biudžeto, tačiau didžiulio poveikio,  teiravosi manęs, kaip juos galima būtų toliau tęsti visoje Europoje. Man tai didžiulis įvertinimas,“ – sakė „Europos metų moters 2008“ trečios vietos laimėtoja Agnė Zuokienė.

Šio konkurso tikslas –  paskatinti tas moteris, kurios padaro daugiau nei joms priklauso pagal jų profesiją ar pareigas ir taip savo asmeniniu indėliu prisideda prie Europos pasiekimų. Konkurso sąlygos skelbia, jog ES šalyse rinkdamos savo nacionalinę laureatę, turėtų vengti politikių, nes itin sudėtinga įvertinti, ką būdamos politikėmis jos padarė daugiau nei joms priklausytų. 

„Europos metų moters‘  garbingu titulu anksčiau buvo apdovanotos Čekijos prezidento žmona Olga Havel, Airijos prezidentė  Mary Robinson, rašytoja Hélêne Carrêre d’Encausse, aktorė Irene Papas ir kitos žinomos  Europos moterys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų