Pereiti į pagrindinį turinį

Fabijoniškėse medelius sodino ir R.Žilinskas

2010-04-24 18:49
Fabijoniškėse medelius sodino ir R.Žilinskas
Fabijoniškėse medelius sodino ir R.Žilinskas / redakcijos rachyvo nuotr.

Viešoji įstaiga „Žalias miestas” kartu su Fabijoniškių bendruomene šeštadienį surengė medelių sodinimo talką. Iš viso sužaliavo pusšimtis dovanotų sodinukų.

Sodininkystė R.Žilinkui - ne naujiena

Nors šeštadienio rytą Vilniuje krito sniegas, kurį vėliau pakeitė lietus, Fabijoniškių bendruomenės entuziazmo nė vienas jų neatšaldė. Apsiginklavę kastuvais pora dešimčių gyventojų patraukė į laukymę, žiojėjančią ties Fabijoniškių gatvės 35-73 namais.

Tarpe vietinių sukiojosi ir Seimo narys Rokas Žilinskas. Fabijoniškės - nei jo gyvenamasis rajonas, nei mylima rinkiminė apygarda. Tuomet kas šaltą rytą į medelių sodinimo akciją priviliojo parlamentarą?

„O kodėl ne? Juk nuo seno Vilnius garsėja kaip žalias miestas ir šį pavadinimą reikia pateisinti. O medžius sodinti visuomet yra gražu ir prasminga. Džiaugiuosi, kad turiningai pradėjau šią dieną. Sodininkavimo patirties turiu, nuo mažens tėvelių sode ir sodinau, ir ravėjau ir akėjau. O dabar kiekvieną pavasarį pas draugą važiuoju bulvių sodinti“, - patirtimi gyrėsi R.Žilinskas.

Sodinukus laistė gaisrininkai

Bendruomenę sodinimo akcijai sutelkė noras sudrausminti nekultūringus vairuotojus, drįstančius žalią veją apstatyti automobiliais. Tad vietoje jų nuspręsta pasodinti pusšimtį įvairių medelių. Vilniaus miškų urėdija entuziastams padovanojo 6 ąžuolus, 19 klevų, 13 liepų bei 21 alyvų krūmelį.

Apie 11 val. ryto trumpai apšilusi ir su sodinimo ypatybėmis supažindinta kompanija kibo į darbą. Kas kastuvais mojavo, kas sodinuką prilaikė, o kas jį prie atramos rišo. Atvažiavę priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai sodinukus palaistė.

Galiausiai visi medeliai buvo apraišioti šventiniais balionais, o darbininkų būrys susispietė apie akcijos automobilį, kur buvo dalijama karšta arbata ir raikomas pyragas. Besivaišindami mažieji darbininkai dalijosi įspūdžiais.

„Buvo labai smagu. Aš sodinau mažiukus medelius. Visaip padėjau: įstatytą duobutėje medelį laikiau tiesiai ir po to su drauge rišome ant jų balionus. Dabar kieme bus gražu“, - džiaugėsi Emilija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų