Pereiti į pagrindinį turinį

Gardus kąsnelis: valdininkų kabinetų valymui paklos pusę milijono

2013-02-05 21:21
Gardus kąsnelis: valdininkų kabinetų valymui paklos pusę milijono
Gardus kąsnelis: valdininkų kabinetų valymui paklos pusę milijono / Artūro Morozovo nuotr.

Ar norėtumėte uždirbti pusę milijonų litų? Tiek Kauno miesto savivaldybė siūlo įmonei, kuri visus metus valys valdininkų patalpas.

Skundėsi prastu darbu

Pastaruosius metus miesto valdžios kabinetų švara rūpinosi bendrovė „Vitaresta“, tačiau sutartis baigėsi. Buvo paskelbtas naujas konkursas ir netrukus turėtų paaišketi, kam teks laimė už solidžią sumą švarinti savivaldybės patalpas.

„Buvo galimybė pratęsti sutartį su bendrove „Vitaresta“, bet abipusiu susitarimu ji nepratęsta“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėjas Alfonsas Jarušauskas.

Portalo 1kaunodiena.lt žiniomis, ne vienas savivaldybės tarnautojas skundėsi, kad įmonės valytojai dirba nekokybiškai.

„Nusiskundimų tikrai buvo, ir ne vienas. Perduodavome pastabas „Vitarestos“ vadovams ir prašydavome, kad pagerėtų darbo kokybė“, – tvirtino A. Jarušauskas.

Konkurse – aštuoni pretendentai

Trečiadienį, vasario 6 dieną, bus atplėšiami vokai su gautais pasiūlymais teikti valymo paslaugas.

„Dalyvauti konkurse panoro aštuonios įmonės, o tai yra nemažai. Užtruks pakankamai ilgai, kol patikrinsime visą pateiktą informaciją ir išrinksime nugalėtoją“, – portalui 1kaunodiena.lt pasakojo Kauno miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas, užsiminęs, kad valymo verslas – konkurencinga sritis.

Jo teigimu, patalpų valymo konkursas skelbiamas tik vieneriems metams, su galimybe pratęsti dar vieneriems.

„Mes apsidraudžiame, nes gali įvykti taip, kad konkursą laimės nekvalifikuotai paslaugas teikianti įmonė“, – teigė R. Mačikėnas.

Atlygis padidėjo dukart

Konkursą laimėjusi įmonė turės valyti ne tik centriniame pastate įsikūrusių politikų ir valdininkų kabinetus, bet ir visų savivaldybės padalinių, Seimo narių, išrinktų Kaune, kabinetus.

„Visų patalpų valymui savivaldybė yra numačiusi apie 0,5 mln. litų. Tačiau suma gali ir sumažėti“, – atskleidė R. Mačikėnas.

Kažkada savivaldybė už visų patalpų valymą kartu su samdytų darbuotojų atlyginimais per metus išleisdavo apie 800 tūkst. litų.

„Kuomet nusprendėme atsisakyti darbuotojų ir pirkti paslaugą, išlaidos sumažėjo. Per metus „Vitarestai" mokėjome per 200 tūkst. litų. Tačiau viskas brangsta, tad paslauga irgi nepinga“, – aiškino R. Mačikėnas, paklaustas, kodėl už valymo paslaugas dabar pasiūlyta apie pusę milijono litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų