Pereiti į pagrindinį turinį

"Grėsmingas signalas": bijoti ar ne?

2010-03-26 19:06
"Grėsmingas signalas": bijoti ar ne?
"Grėsmingas signalas": bijoti ar ne? / Redakcijos archyvo nuotr.

Sekmadienį Vilniuje bus pristatytas dokumentinis filmas "Grėsmingas signalas" apie mobiliųjų telefonų poveikį sveikatai.

Jungtinėse Amerikos Valstijose pristatytas filmas "Grėsmingas signalas" sukėlė skandalą. Jo režisierius Talal Jabari apkeliavo 10 užsienio šalių, kalbėjosi su 18 ekspertų ir savo lėšomis sukūrė dokumentinį filmą apie mobiliųjų telefonų poveikį.

Režisierius kino ir TV industrijoje dirba daugiau nei dešimtmetį. Prieš sukurdamas ,,Grėsmingą signalą”, jis rengė reportažus smurto ir prievartos temomis didžiausioje pasaulyje naujienų tarnyboje BBC, prodiusavo tarptautinius dokumentinius realybės šou ir filmus.

„Tyrimai rodo, kad informacijos apie elektromagnetinę spinduliuotę stinga daugiau nei pusei šalies gyventojų. Tai yra viena iš aktualiausių šių dienų ekologinių problemų, todėl būtina skirti dėmesio visuomenės švietimui”, - tikino "Ekoinstituto", atvežusio į Lietuvą šį filmą, vadovė Silvinija Simonaitytė.

Pristatyti šio filmo į Lietuvą atvyks ir pats jo režisierius, kuris po premjeros pasiliks pabendrauti su žiūrovais ir atsakys į jiems kilusius klausimus.

Pasirodžius pranešimams apie tai, kad šis filmas gali pakenkti mobiliojo ryšio industrijai, jos atstovai suskubo ginti savo poziciją.

"Filmą "Grėsmingas signalas" vertiname kaip meno kūrinį - kaip filmą, kuris realybę atspindi per režisieriaus sumanymų ir suvokimo prizmę, kuriame pateisinama interpretacija ir meninis intrigos kūrimas, bet tuo pat metu užkertamas kelias diskusijai faktų kalba.

Puikiai suprantame, kad mobilieji telefonai ir mobiliojo ryšio bazinės stotys yra palyginti naujas objektas, ir todėl sukeliantis kur kas daugiau emocijų bei baimių. Taip pat pritariame, kad elektromagnetinio spinduliavimo sukeliama baimė, kylanti iš nepakankamo informavimo bei nepasitikėjimo, gali tapti ir ligų priežastimi", - sakė bendrovės "Omnitel" ryšių su visuomene vadovė Daiva Selickaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų