Pereiti į pagrindinį turinį

Gyvybę nešančios lėlės

2008-11-23 21:33
Gyvybę nešančios lėlės Gyvybę nešančios lėlės Gyvybę nešančios lėlės Gyvybę nešančios lėlės Gyvybę nešančios lėlės Gyvybę nešančios lėlės Gyvybę nešančios lėlės Gyvybę nešančios lėlės

Žymūs Lietuvos žmonės kartu su profesionaliais dailininkais kūrė unikalias lėles, skirtas labdaros aukcionui. Projektas, kuriuo siekiama paremti vėžiu sergančius vaikus, suvienijo politikus, verslininkus, menininkus, rašytojus ir muzikantus.

Aukciono metu eksponuojamos ir parduodamos įvairių žymių žmonių lėlės, jų fantazijos įgyvendinimas ir savotiškas gyvybės simbolis. Suburti lėlininkai ir  žinomi Lietuvoje žmonės kūrė lėles su viltimi, kad surinktos lėšos palengvins vėžiu sergančių vaikų kančias.

Nors lėlių kainos svyravo nuo 500 iki 3 500 litų, tai neišgąsdino aukciono dalyvių.

Projekto organizatorės, Victorijos Voronovos teigimu, po paskutiniojo aukciono jau surinkta apie 50 tūkst. litų, o neparduotos lėlės keliaus į Londoną. Ten tikimąsi jas sėkmingai realizuoti.
Dalyvių sąrašas ilgas. Visi noriai sutiko padėti ir neliko abejingais sergančių vaikų problemai. Todėl po pirmojo aukciono dauguma lėlių buvo išpirktos. Šį kartą dalyviai jau neturėjo galimybės pamatyti Alinos Orlovos, Artūro ir Agnės Zuokų, Donato Banionio, Juozo Statkevičiaus, Leonido Donskio ir kitų įžymybių kurtų lėlių.

Brangiausiai parduotos lėlės titulas atiteko Leonido Donskio ir Jūratės Jasevičiūtės bendram darbui, už kurį pirkėjas nepagailėjo net 5 500 litų.
 
Paskutiniojo aukciono metu buvo parduotos dar dvi lėlės, kurias nusipirko devynerių metų Evelina Soloveičik. Abiejų meno kūrinių vertė siekė 7 000 litų.

 Mergaitės tėtis noriai leido dukrai rinktis lėles. Į jų namus iškeliavo Regimanto Adomaičio ir  Reginos Benušienės bei Leonardo Pabedosovo ir Gerdos Šarman (Olandija)  lėlės.

Tarptautinio labdaros projekto organizatorės teigimu, tai dar ne pabaiga. Kitais metais, vasario 19 dieną, bus rengiamas antrasis projektas, vyksiantis Londone. Jame dalyvauti galės ne tik žymūs Lietuvos žmonės bet ir užsienio garsenybės. Kol kas savo norą dalyvauti patvirtino Nomeda Marčėnaitė, Inga Budrienė, Angelika Cholina bei Aleksandras Pogrebnojus. Savo dalyvavimo dar nepatvirtino dalyviai iš Armėnijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Gruzijos, Lietuvos, Rusijos ir Ukrainos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų