Haskių lenktynės sudomino šimtus kauniečių

Šeštadienį prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ susirinko Sibiro haskių gerbėjai – čia vyko šių šunų lenktynės.

Devyniolika Sibiro haskių, lenktyniavusių prie „Megos“, yra daugkartiniai šunų kinkinių varžybų Baltijos taurės čempionai.

„Draugiškas, meilus, visai nepanašus į sargą, visus svečius išbučiuoja“, - savąją augintinę, dvejų metų haskę Belą apibūdino kaunietis Vytautas Matukevičius. Vyriškis svajoja auginti daugiau šios veislės šunų, tačiau esą bute galima auginti tik vieną.

„Tokio šuns norėčiau ir aš“, - glostydamas vieną iš renginio dalyvių kalbėjo dešimtmetis Šilainių gyventojas Tomas.

„Norime nudžiuginti į „Megą“ susirinkusius vaikus ir jų tėvelius pačia žiemiškiausia pramoga ir supažindinti juos su visų taip mylimais šunimis – haskiais. Be to, šunų specialistai vaikus pamokys šunis pamaitinti, pakinkyti į roges, o drąsesnieji netgi galės sudalyvauti varžybose ir patys pavadelioti“, – prieš renginį pasakojo prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

„Haskiai itin mylimi ne tik dėl įspūdingos išvaizdos, žydrų akių, bet ir dėl savo draugiško būdo, energingumo“, – sakė jau beveik dešimtmetį haskius auginanti pirmojo šunų kinkinių klubo „Aliaska“ įkūrėja Jolanta Bliuj.

Lietuvos šunų kinkinių sporto federacijos prezidentas Arnoldas Akelaitis pabrėžė, kad tai, ką kauniečiai matė prie "Megos", buvo pramoga, o tikros lenktynės vyksta pagal reglamentą, tam skirtoje trasoje.


Šiame straipsnyje: haskiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių