Pereiti į pagrindinį turinį

Į parodą - lydint menotyrininkui

2009-11-17 18:39
Į parodą - lydint menotyrininkui
Į parodą - lydint menotyrininkui / Tomo Raginos nuotr.

Kauno meno bienalė tęsia edukacinę programą ir trečiadienį kviečia artimus ir tolimus menui žmones į menotyrininkės Virginijos Vitkienės vedamuą turą po bienalės parodas.

Visą lakpričio mėnesį trečiadieniais, nemokamo Nacionalinio M.K.Čiurlionio muziejaus galerijų lankymo dieną, suaugusiems siūlomi specialūs turai po bienalės parodas su menininkais ir meno kritikais.

Lapkričio 18 d. (trečiadienį) Kauno bienalę lankytojams pristatys bienalės vadovė menotyrininkė Virginija Vitkienė. Turo pradžia 15 val. Kauno Paveikslų galerijoje (K.Donelaičio g. 16). Apžiūrėję šioje galerijoje veikiančias bienalės parodas, turo dalyviai patrauks į M.Žilinsko dailės galeriją, kur tęs pažintį su menu. Planuojama turo trukmė - 1,5 val.
Anot V.Vitkienės, menu besidomintis žmogus lankydamas parodų atidarymus žinių apie meną beveik negauna. „Juk parodų atidarymai paprastai būna šventinio pobūdžio - ekspozicija tuomet pristatoma bendrais bruožais, kiekvienas kūrinys atskirai neaptariamas. O čia žmonės galės užduoti jiems rūpimus klausimus menininkas, meno kritikams ir sulaukti kompetentingo atsakymo“, - aiškino bienalės vadovė.

Specialiajame ture V.Vitkienė apžvelgs šių metų bienalės užkulisius, diskutuos apie šiuolaikinio meno kūrinius, atsakys į klausimus.
Kauno bienalė TEXTILE 09 - jau septintasis tarptautinis renginys, į Kauną pritraukiantis ne tik žymiausius tekstilės ir kitų sričių šiuolaikinio meno kūrėjus, bet ir lankytojus iš įvairių pasaulio šalių. Ekspozicijoje, kuri veiks iki lapkričio 30 d., pristatomi menininkų iš Lietuvos, Vokietijos, Portugalijos, Estijos, Olandijos, Meksikos, Pietų Afrikos, Jungtinės Karalystės, Airijos, Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Danijos, JAV, Japonijos, Italijos darbai.
Savaitgaliais M.K.Čiurlionio muziejaus edukatoriai ir bienalės savanoriai siūlo užsiėmimus šeimoms, kuriuose bus galima mokytis pynimo, vėlimo ir kitų tradicinių tekstilės technikų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų