Kaune dėl slidaus kelio susidūrė 10 automobilių (papildyta)

Antradienio rytą dėl slidžios kelio dangos magistralėje „Via Baltica“ Kaune susidūrė 10 automobilių.

Trys avarijos įvyko važiuojant nuo IX forto Lampėdžių karjero link, ties posūkiu į Raudondvario plentą.

Antradienio naktį paspaudus šaltukui, ant kelių susidarė plikšala. Policijos pareigūnai spėja, kad būtent slidi kelio danga ir eismo dalyvių abejingumas tapo pagrindine avarijų priežastimi. Vairuotojai pervertino jėgas, neatsižvelgė į pasikeitusias važiavimo sąlygas ir nepasirinko saugaus greičio.

Pirminiais duomenimis, iš viso minėtoje vietoje kelio atkarpoje, magistralei "Via Baltica" leidžiantis Č.Radzinausko tilto link, beveik tuo pačiu metu įvyko trys eismo nelaimės. Nė vienoje iš avarijų žmonės nenukentėjo.

"Apie pirmąją eismo nelaimę policijai buvo pranešta apie 7.50 val. Skambinusi moteris informavo, kad susidūrė du automobiliai. Netrukus iš paskos atlėkė ir susidūrė dar trys transporto priemonės. Po to dar keli automobiliai nespėjo sustoti ir trenkėsi į metalinį atitvarą. Didžioji dalis jų atsipirko nesmarkiais apgadinimais. Daugiau ar mažiau nukentėjo apie dešimt transporto priemonių", - apie rytinį incidentą pasakojo laikinai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovo spaudai pareigas einantis Jonas Stonys.

Netrukus po to, kai viena po kitos įvyko avarijos, magistralėje susidarė didžiulės transporto spūstys. Didžioji dalis automobilių susidūrė antroje eismo juostoje, kai kurie iš jų išlėkė į žalią veją bei įsirėžė į metalinius atitvarus, skiriančius priešingas magistralės puses. Kelios transporto priemonės, visiškai užtvėrusios kelią, dalyvaujant policijos pareigūnams, buvo nedelsiant patrauktos į šalį.

Taigi spūstyje įstrigę automobiliai turėjo dalintis vos viena, pirmąja, eismo juosta bei prietilčio nuvažiavimu Raudondvario plento link. Tuo tarpu antrojoje eismo juostoje triūsė įvykio detales fiksavę policijos pareigūnai bei techninės pagalbos sunkvežimiai. Jų prireikė keliems smarkiau sumaitotiems avarijoje dalyvavusiems automobiliams.

Šioje magistralės vietoje kelias leidžiasi nuo kalno, o ties gan staigiu posūkiu reikia gerokai pristabdyti. Dažnai automobiliai, o ypač sunkiasvorės transporto priemonės, ten viršija leistiną greitį, dėl ko judrioje išsišakojančioje kelio atkarpoje susidaro avarinės situacijos.

"Minėta magistralės atkarpa pasižymi intensyviais transporto srautais, o ypač jie padidėja rytais. Taigi dėl to į rytinių avarijų vietą buvo pasiųsti du policijos pareigūnų ekipažai, gan operatyviai susidoroję su užduotimi. Automobiliai buvo greitai patraukti į šalį, kad atlaisvinti važiuojamąją dalį", - teigė Kauno policijos atstovas.


Šiame straipsnyje: avarija Kauneslidus kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių