Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiai dalyvavo "Snaigės" žygyje

2010-01-11 12:35
Kauniečiai dalyvavo "Snaigės" žygyje
Kauniečiai dalyvavo "Snaigės" žygyje / Tomo Raginos nuotr.

Kauno turistų klubas savaitgalį miestiečius pakvietė į tradicinį žygį slidėmis "Snaigė 2010". Likus keliolikai minučių iki starto šalia senojo pėsčiųjų tilto per automagistralę Vilnius-Klaipėda, šurmuliavo nedidelis moksleivių būrelis.

Nuogąstavimus, kad "Snaigės" žygyje šiemet dalyvaus kur kas mažiau miestiečių nei praėjusiais metais, netrukus išsklaidė vienas paskui kitą prie starto linijos plūstantys entuziastai. "Atėjau pasisemti kibiro, na gerai, puodelio sveikatos", - nuo slidžių galų maudamas polietileninius maišelius šypsojosi kaunietis Kazimieras Rinkevičius.

Jo slidės - veteranės, 1964 m. gamybos. "Dar nė karto manęs nepavedė, - pirštais braukdamas medinukes kalbėjo vyras. - Šiek tiek apsitrynusios, bet galima pamatyti užrašą "Rygos Dinamo".

Dulkes nuo savųjų slidžių kaunietis nuvalė dar prieš žygį - iškritus pirmajam sniegui jį buvo galima sutikti šliuožiant tais pačiais Kleboniškio miško takeliais. Kazimiero žmona prieš startą šiek tiek nerimavo. "Šiemet man tai debiutas", - raustelėjo Irena.

Šiemet kauniečiams buvo parengta 6,5 km ilgio trasa. "Pirmiausiai ją išbandžiau žemėlapyje", - nusijuokė Kauno turistų klubo narys Antanas Bagdonas, prieš startą distanciją dar kartą patikrinęs ant slidžių.

Su bičiuliu ruošdamas maršrutą, A.Bagdonas žygio dalyviams norėjo parodyti pačias gražiausias Kleboniškio miško vietas. "Tam, kad čiuoždami žmonės žvilgtelėtų į medžių viršūnes, o žygis būtų ne tik sportas, bet ir malonumas", - kalbėjo slidininkas.

Ne vienus metus "Snaigės" žygio maršrutus sudarinėjantis klubo narys tikino, kad Kleboniškio miškas - geriausia vieta žygiui. Sunkiausia distancija esą yra šalia Pažaislio vienuolyno.

"Trumpas atstumas", - kirsdama finišo liniją sušuko mėlynu slidininko kostiumu vilkinti moteris. A.Bagdonas net neabejojo, kad ji ir kiti ne pirmą kartą ant slidžių stovintys kauniečiai pažymėtą atstumą įveiks po kelis kartus. Taip ir buvo - gurkštelėjusi organizatorių dalijamos karštos arbatos, po akimirkos moteris dingo tarp apsnigtų medžių.

"Prisimenu laikus, kai ant slidžių stodavosi keli tūkstančiai žmonių", - su nostalgija kalbėjo Kauno turistų klubo pirmininkas Kęstutis Dagilis. 

Maršrutai anksčiau taip pat būdavo ilgesni. Dabar trasos ilgį organizatoriai priversti trumpinti dėl užtvertų teritorijų, privatizuotų pakrančių ir naujų pastatų.

"Mes - kauniečiai ir šiaip esame labiau nuskriausti. Vilniuje orai palankesni slidininkams. Laimei, šį savaitgalį sniegas puikus", - džiaugėsi K.Dagilis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų