Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate

2013-04-11 10:58
Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate Kaunietė gimnazistė – nepralenkiama pasaulio debatų čempionate

Iš Pasaulio individualių debatų ir oratorinio meno čempionato Pietų Afrikos Respublikoje kaunietė Eleonora Lekavičiūtė grįžo su čempionės laurais. Kauno jėzuitų gimnazijoje besimokanti aštuoniolikmetė nugalėjo Įtikinamųjų kalbų kategorijoje.

Dar vienas šios gimnazijos atstovas Povilas Rutkauskas užėmė trečią prizinę vietą popietinių kalbų kategorijoje. Juos parengė mokytoja Alina Gutauskienė. Varžomasi buvo anglų kalba. Iš viso dalyvavo 116 dalyvių iš keturiolikos šalių (Australijos, Bermudų, Botsvanos, Kanados, Kipro, Vokietijos, Honkongo, Indijos, Lietuvos, Pakistano, PAR, Pietų Korėjos, JAV ir Jungtinės Karalystės).

Per vakar Jėzuitų gimnazijoje vykusią čempionato dalyvių pagerbimo šventę E.Lekavičiūtė pasakojo, kad debatuose įgytos žinios ir įgūžiai yra itin naudingi ir praverčia įvairiose gyvenimo situacijose. „Kad ir per mamos gimtadienį, kai reikia pasakyti kalbą“, – nusišypsojo gimnazistė. Jos teigimu, debatai lavina loginį mąstymą, iškalbą. Rengdama kalbas čempionatams, nori nenori įgyji daug žinių įvairiose srityse, nes tenka kalbėti įvairiomis temomis.

Iš čempionato Pietų Afrikos Respublikoje jai labiausiai įstrigo nuolatinis stresas. Vyko daug rungčių, nemažai jų buvo ekspromtinės, kai kalbai parengti laiko nebūna skiriama.

Iš namų E.Lekavičiūtė vežėsi kalbą apie istorijos falsifikavimą. Ji įpynė ir asmeninių faktų bei patirties – jos senelis yra tremtinys. Nemažai renginio dalyvių pasakojo apie globalinį atšilimą ir panašiai, tad kaunietės tema labai išsiskyrė.

Kauno jėzuitų gimnazija garsėja mokinių pasiekimais debatų turnyruose. Mokytoja A.Gutauskienė pasakojo, kad norinčiųjų mokytis debatuoti yra tiek daug, kad net ne visi ir priimami.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų