Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno klinikose - dvi šalčio aukos (papildyta)

2009-01-06 15:03
Kauno klinikose - dvi šalčio aukos (papildyta)
Kauno klinikose - dvi šalčio aukos (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Naktimis oro temperatūrai nukritus iki 20 laipsnių šalčio, į Kauno medicinos universiteto klinikas praėjusią parą atvežtos pirmosios šalčio aukos.

64 metų moteris atvežta iš Kauno rajono. Antradienio rytą ji buvo gydoma Kauno klinikų reanimacijos skyriuje.

Kitas nušalimus patyręs 64 metų vyriškis šiuo metu gydomas II-ojoje ligoninėje.

Kaip portalui sakė KMUK atstovė spaudai Eglė Žemaitienė, abu nukentėjusieji nurodė gyvenamąsias vietas. „Šie pacientai nėra benamiai. Spėju, kad abu žmonės galėjo nušalti dėl prasto aprangos", - teigė atstovė.

Praėjusią parą į Kauno Raudonojo kryžiaus klinikinės ligoninės medikus kreipėsi šeši benamiai.

„Kai oras atšąla, mes susiduriame su kai kurių kauniečių socialinėmis problemomis. Benamiai tvirtina, kad jie sušalo, nes nori gauti šiltą lovą ir maisto, tačiau mes negalime tokių pacientų guldyti į stacionarą. Vakarykščiai pacientai nebuvo nušalę galūnių, tiesiog jiems diagnozuotas bendras kūno atšalimas. Tikėtina, kad ryt-poryt į mus kreipsis jau rimtų nušalimų patyrę benamiai", - teigė ligoninės Traumatologijos punkto vedėjas Raimondas Kunickas.

Medikai dar kartą perspėja: lauke spaudžiant šaltukui, būtina tinkamai apsirengti, avėti šiltą, tačiau ne per ankštą avalynę. Pajutus pirmuosius nušalimo požymius, būtina eiti į šiltą patalpą, gerti šiltas arbatas. Jeigu jūsų sveikatos būklė kelia nerimą, kreipkitės į gydytojus.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų