Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno klinikose operuoti du garsūs vyrai: S.Jasaitis ir N.Juška

Kauno klinikose operuoti du garsūs vyrai: S.Jasaitis ir N.Juška
Kauno klinikose operuoti du garsūs vyrai: S.Jasaitis ir N.Juška / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Kauno klinikose ketvirtadienį atliktos operacijos dviem žinomiems Lietuvos vyrams: krepšininkui Simui Jasaičiui ir baleto primarijui Nerijui Juškai. Juos abu vieną po kito operavo Ortopedijos ir traumatologijos klinikos Sporto traumų ir artroskopijos sektoriaus vadovas, Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojas profesorius Rimtautas Gudas.

„Operacijos pavyko. Abu pacientai jaučiasi gerai“, – apibendrino kitas Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas.

S.Jasaitis Kauno klinikose lankėsi prieš dvi savaites, atvykęs tiesiai iš Turkijos, kur žaidžia „Turk telekom“ klube ir gavo traumą. Klubo vadovai sutiko, kad žaidėjas operuotųsi Lietuvoje. Krepšininkas pasirinko žinomą chirurgą R.Gudą, kuris diagnozavo, kad pacientui yra plyšęs meniskas, susidariusi cista. Operacija buvo neišvengiama.

„Jos metu sutvirtintas plyšęs meniskas, pašalinta cista, atlaisvintas girnelės raištis, pašalinti aplink meniską buvę susikaupę riebaliniai kūnai“, – pakomentavo gydytojas reabilitologas V.Trumpickas, perėmęs garsųjį pacientą savo globon.

Reabilitacija vyks apie 5-6 savaites. Tikimasi, kad krepšininkas galės pradėti treniruotis jau po poros mėnesių.

„Bėdos su kojomis, ypač keliais, prasidėjo jau nuo jaunystės, kai 19 metų pradėjau šokti Lietuvos operos ir baleto teatre“, – teigė operacijų ir gydymo procedūrų nebesuskaičiuojantis N.Juška.

Negalėdamas pilnai ištiesti kairės kojos, nes beprotiškai skaudėdavo kelio girnelę, ir atlikdamas pagrindinius vaidmenis, Nerijus buvo priverstas krūvį perkelti kitai kojai. Teko operuotis.

Nerijus mano, kad tai itin didelių krūvių ir netinkamos mitybos pasekmė. Bendrabutyje, kur gyveno, daugiausia maitinosi sumuštiniais, sausainiais.

Dėl didelio krūvio kojoms įtrūkdavo raiščiai, susidarydavo krešuliai.

"Mano abi kojos išpjaustytos ir išoperuotos“, – apibendrino Nerijus.

Jį operavo beveik dešimt kartų ir Vilniaus, ir net Maskvos medikai. Dabar Kauno klinikose  N.Juškai atlikta artroskopinė sąnario ir girnelės operacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų