Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno Mažajame teatre – revoliucinės nuotaikos

2013-01-26 16:42
Kauno Mažajame teatre – revoliucinės nuotaikos
Kauno Mažajame teatre – revoliucinės nuotaikos / Artūro Morozovo nuotr.

Iš anksto nepranešus, aktorių iniciatyva atšauktas šį vakarą turėjęs vykti spektaklis „Katytė P“. Keturi Kauno Mažojo teatro aktoriai nusprendė nevaidinti už pravaikštas atleisto buvusio teatro meno vadovo ir režisieriaus Vytauto Balsio spektaklyje. Jų argumentai – režisierius atleistas nepagrįstai, teatro direktoriui trūksta kompetencijos.  Dėl to jie solidarizavosi ir parašė peticiją.

Teatro direktorius Audrius Baniūnas apie tai, kad šiandien spektaklis neįvyks, sužinojo iš pačių aktorių.

„Niekas man to oficialiai nepranešė. Gaila, kad tokiais būdais bandoma sužlugdyti teatrą. Tai yra dviejų žmonių, kurių vienas teatre jau nedirba, iniciatyva. Ar mano sprendimas atleisti darbe nesirodžiusį V.Balsį buvo pagrįstas, spręs teismas. Visi bilietus rezervavę žiūrovai galės atgauti pinigus, arba perkelti savo bilietus į kitus spektaklius“, - sakė A.Baniūnas.

Nors direktorius ir neįvardijo antrojo žmogaus, vienas peticijos dėl spektaklio atšaukimo inicijatorių - jame vaidinantis aktorius Ramūnas Šimukauskas.

„Sutarėme su aktoriais, kad nevaidinsime visuose spektakliuose, tad teatre jų teliko du (spektakliai – red.). Nežinau, kokie realūs argumentai dėl V.Balsio atleidimo, tačiau, kad jis atleistas už pravaikštas – absurdas. Su aktoriais sutarėme nevaidinti“, – sakė R.Šimukauskas.

Jis patvirtino, kad dėl šio poelgio nebijo būti atleistas.

Meno vadovas V.Balsys iš pareigų atleistas praėjusių metų gruodžio 21 d.

Anuomet A.Baniūnas sakė, kad  V.Balsys tiesiog ignoruodavo savo pareigas. Jis nepateikė kito sezono teatro programos, nieko nepranešęs savaitę nesirodė darbe. Jis pabrėžė, kad šis atleidimas nesusijęs su V.Balsio, kaip režisieriaus, veikla.

V.Balsys A.Baniūną kaltino jam primetus „popierines pravaikštas“.

Pirmą kartą V.Balsys už pravaikštas atleistas iš Mažojo teatro meno vadovo pareigų dar 2008 m. Tada konfliktas buvo išspręstas gražiuoju, ir jis į pareigas grąžintas.

A.Baniūnas teigė nuo to laikotarpio neatsiginantis V.Balsio rašytų skundų – Mažajame teatre šiuo metu atliekami du savivaldybės inicijuoti auditai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų