Kauno muzikinio teatro 70-mečio koncerte - baleto parodija

70 metų teatrui – daug ar mažai? Svarstyta šeštadienį švenčiant Kauno valstybinio muzikinio teatro jubiliejų. Iškilmingame koncerte jubiliejaus proga artistai sveikino vieni kitus ir publiką.

Pirmieji į teatro sceną pakilo veteranai. Garsių scenos artistų, orkestrantų būrį sausakimša teatro salė sutiko aplodismentais. „Turime puikų teatrą su puikia aura. Už tai dėkojame jums, teatro senjorai – visa tai perėmėme iš jūsų“, – į senjorus kreipėsi teatro vadovas Benjaminas Želvys.

Į sceną plaukė sveikintojai, apdovanojimai, gėlės, padėkos raštai ne vieną gyvenimo dešimtmetį teatrui atidavusiems ir dabar jame kuriantiems žmonėms.

„Kaunas – ypatingas miestas, čia gimė svarbiausios lietuviškojo teatro institucijos, buvo sukurti etapiniai operos ir dramos kūriniai. Šiais laikais lengva pastatyti pastatą, bet ne taip lengva jį paversti teatru. O jūs teatrą neabejotinai turite“, – sveikindamas kauniečius kalbėjo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Gintautas Kėvišas. Kolegas sveikino ir Vilniaus ir Klaipėdos solistai, kitų miesto teatrų artistai. Kauno valstybinis lėlių teatras dovanojo didžiųjų lėlių pasirodymą – Vytenio Pauliukaičio ir Jurijaus Smorigino personažų atliktą baleto parodiją. „Esame jūsų kaimynai iš už tvoros. Tačiau linkėjimus siunčiame iš Mongolijos, kur šiuo metu gastroliuoja mūsų vyresnieji kolegos“, – prisistatė Kauno kamerinio teatro aktoriai, atsiuntę kolegoms muzikinį sveikinimą.

„Mes šnekam, o jūs dainuojat, bet mes vis tiek esam broliai artistai“, – pastebėjo Kauno valstybinio dramos teatro vardu kolegas sveikinę aktoriai Regina Varnaitė ir Albinas Budnikas. Dainuojantiems profesijos broliams jie dovanojo savojo teatro, kuriame kažkada glaudėsi ir kolegos, scenos gabalėlį ir uždangos skiautelę. „Čia – iš mūsų sugriuvusio teatro“, – juokavo R.Varnaitė.

Vėliau šventę patys sau ir publikai surengė jos šeimininkai – skambėjo arijos ir duetai iš gražiausių teatro repertuaro operų, operečių, miuziklų.

Daugiau apie Kauno valstybinio muzikinio teatro jubiliejų skaitykite pirmadienio, lapkričio 29 d., "Kauno dienoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių