Kauno skandalas: A.Puidokas paleistas į laisvę, įtariamųjų daugėja

Praėjusią savaitę sulaikytas „Automobilių stovėjimo aikštelių“ vadovas Algimantas Puidokas paleistas į laisvę. Byloje minimų įtariamųjų ratas plečiasi.

Praėjusią savaitę mėnesiui suimtas A.Puidokas į laisvę išėjo ketvirtadienį, pasižadėjęs niekur neišvykti.

„Į teismą kreipėmės dėl suėmimo, manydami, kad būdamas laisvėje jis gali trukdyti procesui, nes ne visi ikiteisminio tyrimo veiksmai buvo atlikti. Tuos veiksmus jau pavyko atlikti, todėl pagrindo manyti, kad jis trukdys procesui, nebėra“, – portalui 1kaunodiena.lt sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Prokurorų sprendimui įtakos turėjo įtariamojo sveikatos būklė. A.Puidokas yra pergyvenęs kelis insultus, vyrą kamuoja aukštas kraujospūdis. Sulaikymo dieną jis ką tik buvo grįžęs į darbą po ligos. Medikų pagalbos A.Puidokui prireikė ir tądien, kai jis buvo vedamas į teismą dėl suėmimo.

Prokurorai kol kas neatskleidžia bylos epizodų, tačiau A.Puidoko sulaikymo priežastimi galėjo būti pora sąskaitų, kurias jis sutiko apmokėti įstaigos lėšomis. Sąskaitos buvo išrašytos už buvusio Kauno miesto vicemero Kęstučio Kriščiūno automobilio remontą.

Iš praėjusią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnybos sulaikytų keturių asmenų, K.Kriščiūnas liko vienintelis nelaisvėje dienas leidžiantis įtariamasis. Anksčiau į laisvę išėjo K.Kriščiūno patarėja Z.Zalagėnaitė ir buvęs Kauno komunalinio ir butų ūkio vadovas Tomas Pilvinis. Visiems jiems pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba.

Portalo žiniomis, tai yra ne vieninteliai bylos įtariamieji. Įtarimai galėjo būti pareikšti dar mažiausiai dviem asmenims.


Šiame straipsnyje: PuidokasSTTKriščiūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu va

nu va portretas
nau va baigsis snipstu kaip ir daugumai taip buna su valdininkais.

Scenarijus

Scenarijus  portretas
Kazin kas tie dar du itariamieji? Turbut smulkios zuveles, kurios Krisciunui vienkartiniu nosiniu nupirko uz savivaldybes lesas...

na va

na va portretas
viskas baigsis, o savivaldybei vadovaus generolas:))
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių